Kara Harp Okulu Davasında Ara Karar Çıktı

Kara Harp Okulunda yaşanan FETÖ faaliyetlerine dair 307 sanığın yargılandığı mahkemede ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 2 sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına, tutuklu sanıkların ise mevcut durumlarının devam etmesine karar verdi.

26.04.2018-16:24 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-16:22) Kara Harp Okulu Davasında Ara Karar Çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü esnasında Kara Harp Okulunda yaşanan faaliyetlere dair 5'i kaçak 307 sanığın yargılanması devam etti.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen celseye, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Müzakere için verilen aranın sonrasında ara kararları ilan eden Mahkeme Başkanı Muhammed Yavuz, bazı sanıkların tanık olarak dinlenmesi ve dosya dahilinde göre bilirkişi raporu alınması isteklerinin dosyaya yenilik katmayacağı nedeniyle reddine, müşteki Ahmet Çörpan'ın ise gelecek duruşmada mahkeme salonunda dinlenmesine karar verildiğini açıkladı.

Sanıklar hakkında "ankesörlü telefon" soruşturması kapsamında iletişim kaydı bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından da FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen sanıkların kullanım içeriklerinin istenmesini hükmetti.

Mahkeme sanıklardan Nizam Beder ve İdris Sarıkaya hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararları çıkarılmasını, tutuklu sanıkların ise güncel durumlarının devamına karar vererek mahkemeyi erteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal