01.11.2021-12:11 (Son Güncelleme:01.11.2021-17:17)


1

KARA CUMA NEDİR, TARİHÇESİ?

KARA CUMA NEDİR, TARİHÇESİ?

Koronavirüs, tüm dünyayı vurdu geçti. Kara Cuma genelde mağazalardaki izdihamıyla bilinir. İnsanlar ucuzlayan ürünlerini almak için canla başla çalışıp kavga eder. Pandemi dolayısıyla izdihamlar artık internet üzerinde oluyor. E ticaret siteleri çöküp duruyor.



2

Amerika Birleşik Devletlerinde Şükran günü olan Kasım'ın son Cuma'sı Kara Cuma olarak uzun süredir kabul ediliyor. 1932'den beri Noel alışveriş sezonunun ilk günü olarak kabul edildiği için insanlar alışveriş yapsın diye büyük indirimler mağazalar tarafından yapılıyordu. Kara Cuma resmi tatil değildir.



3

KARA CUMA NE DEMEK?

KARA CUMA NE DEMEK?

Kara Cuma ismi ilk defa 1961 yılında Amerika'daki bir gazetede kullanılmıştır. Alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar sebebiyle o güne Kara Cuma ismi verildi. Eskiden ne kadar kötü bir anlamı varsa şu an bütün mağazalar için iyi bir anlama sahiptir. Ne kadar Kara Cuma Kasım'ın son cuması olarak belirlense de mağazalar çok önceden indirimlerine başlayabiliyor.



4

KARA CUMA İNDİRİMLERİ

KARA CUMA İNDİRİMLERİ

Kara Cuma indirimleri kadar şiddet olaylarıyla da meşhur. Kara Cuma günlerinde ölüm bile olabiliyor. Amerika'da 2008 yılında bir çalışan izdiham sonucu ezilip öldü. 2006'dan beri sadece Amerika'da 10 ölüm ve 100'den fazla yaralanma olayı biliniyor.



5

KARA CUMADA NE KADAR İNDİRİM OLUYOR?

KARA CUMADA NE KADAR İNDİRİM OLUYOR?

Kara Cuma, bu yıl da daha çok internet üzerinden izdihama sebep olacak. Yüzde 80'e varan indirimler ve eski sezon ürünlerinin tekrardan satılması, etkinliği özel ve çok sevilen bir güne çeviriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR