Kara altın kilosu 110 liradan satılıyor: Katar en büyük alıcıları

Mersin'in Silifke ilçesinde yılın ilk karadut hasadı yapıldı. Üretici Ayhan Eski, yılın ilk hasadı için fiyatından ve veririmindin memnun olduğunu belirterek bütün çiftçilere karadut yetiştirimleri konusunda tavsiyede bulundu. Örtü altında yetiştirilen ve geçen seneye göre 20 gün erken hasat edilen karadutun kilosu 110 liradan alıcı buluyor. Toplanan ürünlerin bir kısmının İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlere gönderildiği, bir bölümünün de Katar'a ihraç edildiği belirtildi.

23.01.2023-11:39 - (Son Güncelleme: 23.01.2023-17:46) Kara altın kilosu 110 liradan satılıyor: Katar en büyük alıcıları

Oldukça lezzetli olan karadut sadece lezzeti ile değil sağlık açısından da oldukça önerilen bir meyvelerden biri olan karadutun ilk hasadı gerçekleşti. Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen yılın ilk karadut hasadına başlanırken karadutun kilosu ise dikkat çekti. Üreticilerin fiyatından ve veriminden memnun kaldıkları karadutun diğer çiftçiler tarafından da üretilmesini istiyor. Karadut ülkemizde birçok yere gönderildiği gibi bir bölümü de yurtdışına gönderiliyor. 

Kilosu 110 TL

Çileğe alternatifi olarak dikimi yapılan karadut, kilosu 110 liradan alıcı buldu. Karadut üreticisi Ayhan Eski tarafından yetiştirilen karadutun ilk hasadından 100 kilogram ürün topladığını belirtti. Toplanan ilk ürünlerin başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirlere gönderildiği, bir kısmının ise yurt dışına gönderildiğini söyledi.

Sadece su veriyorlar

İklim koşulları nedeniyle geçen seneye göre hasadı yaklaşık olarak 20 gün erken yapıldı. Karadutun bakımının kolay olduğunun belirten üretici Ayhan Eski, fiyatından da veriminden de memnun olduğunu, her yıl aynı şekilde meyve rekoltesini ve kalitesini eşit şekilde alabildiklerini söyledi.

"Bir tek su veriyoruz"

Çilekle aynı rekolteye sahip olan karadut yetiştiriciliğini bütün çiftçilere tavsiye eden Eski, "Bugün Türkiye’de yılın ilk karadut hasadına başladık. Avustralya karadutu olarak bilinen bu ürünümüze hiçbir şekilde ilaç vermiyoruz. Bir tek su veriyoruz." şeklinde konuştu.

Eski, son olarak, "Yaklaşık iki ay, üzerinde ürünü kalmayacak şekilde topluyoruz. Bütün çiftçilere tavsiye ediyorum" diye de ekledi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal