Kar yağışı yeniden başladı: Meteoroloji İstanbul için saat verdi

Meteoroloji’nin yaptığı son dakika açıklamasına göre, Türkiye’nin bazı bölgelerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Ankara’da an itibariyle etkisini sürdüren kar yağışının İstanbul’da ne zaman etkili olacağı belli oldu. İşte 21 Mart 2024 hava durumu…

21.03.2024-09:13 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-16:28) Kar yağışı yeniden başladı: Meteoroloji İstanbul için saat verdi

Soğuk hava dalgasının etkili olmaya başladığı yurdumuzda Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilde kar yağışı etkili olmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 21 Mart 2024 Perşembe tarihli hava durumu raporuna göre, 17 il için sarı kodlu uyarı yapılırken 67 il için ise kar yağışı uyarısı verildi.

Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar iç kesimlere doğru zamanla karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşebilir. Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusu aralıklı kar yağışına hazırlıklı olmalı. 

Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında ise yağışların kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don riski bulunuyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi dikkatle takip edilmeli.

Kar yağışı yeniden başladı: Meteoroloji İstanbul için saat verdi

O bölgelerde kuvvetli yağış olabilir

Son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların, bu akşam saatlerinden yarın (Perşembe) akşam saatlerine kadar Osmaniye il geneli ile Adana'nın güney ve doğusu ile Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde lokal olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşımaktadır.

Son değerlendirmelere göre, ülkemizin doğu bölgelerinde bugün beklenen yağışlara ilave olarak, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzey ve doğusu, Elazığ'ın doğusu, Muş'un güney ve batısı ve Mardin'in doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışlar, zamanla sıcaklıkların düşmesiyle 1200 metre üzeri rakımlı kesimli yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Yağışların yarın (Perşembe) gece saatlerinde bölgenin batısında etkisini kaybetmesi, doğusunda ise Cuma (22.03.2024) akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi, ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Çığ ve rüzgar tehlikesine karşı dikkat

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun genelinde etkili olabilecek çığ tehlikesine karşı yetkililerden vatandaşa tedbirli olmaları çağrısı geldi. 

Öte yandan Ege’nin güney kıyıları için kuzey ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar esmesi (saatte 40-60 kilometre) esmesi beklendiği için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

21 Mart 2024 hava durumu

Kar yağışı yeniden başladı: Meteoroloji İstanbul için saat verdi

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal