Kar Kış Demeden Mehmetçik PKK'nın İzini Sürüyor

Tunceli'den 1062 askeri personelin katıldığı Eren-7 Mercan Munzur Operasyon Komandosu, karın 1.5 metre kalınlığında olduğu Munzur ve Mercan dağlarında PKK'yı takip ediyor.

09.02.2021-12:19 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-12:19) Kar Kış Demeden Mehmetçik PKK'nın İzini Sürüyor

Tunceli'de 1062 personel askerin katılımıyla düzenlenen Eren-7 Mercan Munzur Operasyonu'nda görevli olan komandolar, kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu Munzur ve Mercan dağlarında PKK'nın izini takip ediyor. Bölücü terör örgütü PKK/KCK'yı ülke gündeminden tamamen çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek sebebiyle 11 Ocak'ta başlanılan ve 11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK saldırısında şehit düşen Eren Bülbül'ün aziz hatırasına ithafen yapılan 'Eren' adını alan operasyonlar devam etmektedir.

Bu bağlamda Tunceli'de düzenlenen Eren-7 Mercan-Munzur Operasyonu çerçevesinde, İl Jandarma Komutanlığında görevli jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH) ile polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucularının yer aldığı 59 operasyon el timden oluşan 1062 personel, karla kaplanmış Mercan ve Munzur dağlarında dondurucu soğukta PKK mücadelesi emin adımlarla sürdürülüyor.

 Karın kısım kısım 1,5 metreyi bulduğu bölgede özel kışlık kamuflajlarıyla ve helikopterler desteğinde karla kaplı sarp, dik ve ağaçlık arazileri didik didik arayan Mehmetçik, mağara ve sığınaklara da girerek PKK'nın yeme içme alanlarını ortadan kaldırıyor.

PKK'ya yönelik alan hakimiyeti sağlamak nedeniyle gerçekleştirilen operasyonda Mehmetçik, kırsalda arama tarama faaliyetlerini aralıksız şekilde devam ettiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal