Kar Geliyor! Meteoroloji İstanbul'u Saat Vererek Uyardı!

İstanbul'a kar geliyor. Meteoroloji kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden gelmekte olan bir fırtınanın uyarısında bulundu. İstanbul dahil birçok kentte kar bekleniyor. İşte son dakika hava durumunun günü ve ayrıntıları...

10.01.2022-17:04 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-08:46) Kar Geliyor! Meteoroloji İstanbul'u Saat Vererek Uyardı!

Gelen raporlara göre fırtına 50-80km/saat hızına ulaşacak. Megakent İstanbul ve Marmara için Çarşamba günü itibarı ile kar yağışı uyarısı yaptı. Meteorolojiden son dakika uyarıları üst üste geldi. Önce fırtına sonra da kar yağışı bekleniyor. Marmara Bölgesi'ni epey zorlu bir hafta bekleniyor. 


FIRTINA ERKEN SAATLERDE BAŞLAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 50-80 km/saat hızında fırtına beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Uyarıda fırtınanın yarın erken saatlerde başlayıp çarşamba günü gece saatlerine kadar süreceği belirtildi.


MARMARA'DA KUVVETLİ YAĞIŞLAR OLACAK

Önümüzdeki 3 gün daha Akdeniz Bölgesi genelindeki yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Çarşamba günü için Marmara Bölgesi genelinde kuvvetli yağışlar olacak. Öğle saatlerinden sonra ise yağışlar karla karışık yağmur ve kara dönecek.

SICAKLIKLAR HIZLA DÜŞECEK

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte sıcaklıklar hızla düşerek mevsim normalleri civarında seyredecek. 

Batı bölgelerde ise mevsim normallerinin birkaç derece altına inecek. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışlı hava yurdun büyük bir kısmında etkisini gösterecek. Yağışlar çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, doğu Anadolu ve Toroslar'da karla karışık yağmur, kar yağışı şeklinde görülecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal