Kapılarını Açıyorlar Ama Güvenli mi?

Coronavirüs salgınıyla kapanan AVM’lerin % 80’i bugün kapılarını açıyor. AVM’lerde ilk günlerde % 30 civarı bir trafik yaşanması bekleniyor.

11.05.2020-08:16 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-09:36) Kapılarını Açıyorlar Ama Güvenli mi?

Coronavirüs salgınıyla kapanan AVM’lerin % 80’i bugün kapılarını açıyor. AVM’lerde ilk günlerde % 30 civarı bir trafik yaşanması bekleniyor.

Türkiye’de salgınla mücadele kapsamında martta geçici bir süre için kapatılan alışveriş merkezleri bugün açılıyor. 18 Mart tarihinden itibaren kapanmaya başlayan AVM’ler 55 gün sonra yeniden ‘merhaba’ diyor. İlk gün Türkiye genelindeki 436 AVM’nin % 80’inin açacağı öğrenildi. Bir bölümü de açılışı için 1 Haziran’ı bekliyor.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, ilk gün Türkiye’deki AVM’lerin büyük çoğunluğunun açacağını ifade ederek, şu açıklamada bulundu:

“Pazartesi ihtiyari bir açılış yapılıyor. AVM’lerin açılışı normalleşme sürecinin bir parçası olarak düşünülüyor. Bizden çok daha kötü durumdaki ülkelerde normalleşme süreci için daha önce açtılar.

AVM’lerin açılışı toplumu normalleştirme çabasının bir parçası. Kira ve rant beklentisi eleştirilerini de kabul etmiyoruz. Açılış saatleri 10:00 - 22:00 olarak kalacak. Ancak Ramazan olması itibariyle perakendeciler 11:00 - 19:00 saatlerinde mağazalarını açık tutabilecek.”

İlk gün için Türkiye’deki AVM’lerde trafik beklentilerinin % 30 olduğunu belirten Hüseyin Altaş, Almanya’da cuma günü açılan AVM’lerde trafiğin % 70 olduğunu, İtalya’nın bir önceki gün açtığını ve % 30 trafik gördüğünü, İspanyolların da bizle berlikte AVM’lerini açacaklarını dile getirdi.

ÖNLEMLER ALINDI

AVM’lere herkes maskeyle alınacak. Ateş ölçerle ateşlerine bakılacak. Yürüyen merdivenler saatte 4 defa silinecek. Sosyal mesafe için işaretlemeler yapılacak. Her yerde dezenfektan olacak. AVM’ye aynı anda fazla insan alınmayacak. Aynı zamanda mağazalar kendi içerisinde tedbir alacak. Deneme kabinleri sürekli temizlenecek.

KUAFÖR VE BERBER NORMALE DÖNÜYOR

Normalleşme dönemide, 11 Mayıs’ta berberler ve kadın kuaförleri de kapılarını açıyor. Randevuyla çalışacak olan merkezler, tüm önlemlerini aldıklarını açıkladı. İş yerlerinde muhakkak ateş ölçer olacak. Havlu ve peçete tek kullanımlık olacak, mutlaka dezenfektan yer alacak. Personeller muhakkaka maske kullanacak.

HANGİ AVMLER AÇILIYOR?

İstanbul’da ünlü AVM’ler Kanyon ile Zorlu Center kapılarını bugün açıyor. Başta Multi ile Ece AVM’leri olmak üzere AVM’lerin % 80’i kapılarını açılıyor.

Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Ankara Outlet, Forum Erzurum, Forum Trabzon, Forum Gaziantep, Forum Mersin gibi tim Forum AVM’ler hizmet vermeye başlayacak.

Ece bünyesinde de Marmara Park, Aqua Florya, Axis İstanbul, ANKAMall, Espark, Park Afyon, TerraCity, Antalya Migros Alışveriş Merkezi gibi AVM’ler yer alıyoryor. Gülaylar Group’taki City’s Nişantaşı, Meydan, Kozyatağı, Carrefour AVM açıyor. Mall of İstanbul, Mall of Antalya, Venezia, Korupark Zafer Plaza, İsfanbul, Viaport, Viaport Marina Tuzla ilk açacak AVM’ler arasında yer alıyor.

Daha önce 1 Haziran’da açılacağını açıklayan Rönesans Grup AVM’lerinin de mayıs ayında açılış planladığı öğrenildi. AVM’lerde ilk aşamada mağaza açacak markalar arasında LC Waikiki, Koton, Defacto, Twist, Mavi, İpekyol, Boyner, Vakko, Beymen, Flo, Colin’s benzeri markalar açılış yapacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal