Kapadokya'da 'Uluslararası Turizm Filmleri Festivali' Başlıyor

Uluslararası Turizm Filmleri Festivali sürüyor. Festivalin Türkiye etabının Kapadokya'da başlaması planlanıyor. Festivalin film gösterimleri 16-17 Eylül'de düzenlenecek. Film festivali, Nevşehir Kalesi'nde açık havada yapılacak.

15.09.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-11:28) Kapadokya'da 'Uluslararası Turizm Filmleri Festivali' Başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Turizm Filmleri Festivali, Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Bakanlık katkılarıyla düzenleniyor. Berlin, Tokyo, Berselona, Viyana ve Cannes'te düzenlenen dünyaca ünlü festival, şimdiyse Nevşehir'de organize ediliyor.

Kapadokya'da 'Uluslararası Turizm Filmleri Festivali' 

Türkiye etabında derece yapan filmlerin 19 ülkede tanıtım imkanı elde edeceği festival, pek çok kurum ve kuruluşu da aynı sahnede buluşturacak. Festivalin, kamu kurumlarından otellere, turizm firmalarından hava yollarına çok sayıda kuruma katkı sağlaması bekleniyor.

Uluslararası Turizm Film Festivalleri Komitesine üye 18 ülkeden yönetmen, yapımcı, festival yöneticisi, sosyal medya fenomeni ve turizm sektörü temsilcisinin katılacağı festival, Türkiye'de turizm potansiyelinin artırılarak turizm ekonomisinin geliştirilmesi, kültür, sanat ve tarihi zenginliğinin dünyaya duyurulması için önemli bir fırsat sunacak.

NEVŞEHİR KALESİ'NDE AÇIK HAVADA DÜZENLENECEK
Festivalde yer alacak özel bölümde, Türkiye'deki film çekim imkanları ve yeni sinema yasası ile yürürlüğe giren yabancı film teşvikleri, özel hazırlanan 'Filming In Turkey' internet sitesinde tanıtılacak.

Koronavirüs salgın süreci sebebiyle hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek. 16-17 Eylül tarihlerinde düzenlenmesi planlanan festival, Nevşehir Kalesi'nde gerçekleşecek.
Törende seyahat filmleri, turizm firmaları, turizm markaları, turizm destinasyonları, bölge filmleri, şehir filmleri, ülke filmleri kategorilerinde 7 dalda olmak üzere 28 ödül verilecek. Festival 18 Eylül tarihinde sonlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal