Kapadokya Yeniden Ziyaretçilerle

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Kapadokya'daki müze ve ören yerleri ziyarete açıldı.

02.06.2020-09:56 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-09:46) Kapadokya Yeniden Ziyaretçilerle

Rengârenk balonlar ve Peri Bacaları ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Kapadokya, 75 gün sonra ziyaretçilerine kavuştu.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da müzeye gelen ziyaretçilerin ateşi ölçülerek, maskeli bir şekilde içeri alınıyor.

Ziyaretçiler; Paşabağı ve Zelve Ören Yeri ile Derinkuyu ve Kaymaklı yer altı şehirlerini gezdi.

Göreme Açık Hava Müzesi’ne eşi ile gelen Uğur Sevinç, "Bu süreç bizi çok etkiledi. Kendimizi dışarı atmak istiyorduk ve bugün de sabah sabah ilk iş müzeye geldik. Bulunmaz bir nimet bugünlerimiz. Müzeler ruhumuzu doyuran yerler olunca burada gezmek çok iyi geldi." dedi.

Bölgedeki müze ve ören yerlerinin açılmasıyla birlikte turizm sezonunun da gecikmeli başladığını söyleyen Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, "Büyük şehirlerde sokağa çıkma kısıtlamaları sona erdiğine göre artık Kapadokya'da tatil zamanı diyoruz. Vadi yürüyüşleri ve diğer aktiviteler devam edecek. Bu yıl daha çok iç turizme yönelik bir süreç yaşayacağımızı düşünüyoruz. Kapadokya'daki tüm işletmelerde koronavirüs ile mücadeleye yönelik tedbirlere hassasiyet gösterilerek hizmet sunulacak." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal