Kapadokya Balonları Kuzey Makedonya Semalarında Yerini Aldı

Kapadokya'nın büyüleyici balonları Kuzey Makedonya göklerinde uçmaya başladı. Bu deneyimi tadanlar mutluluklarını sevdikleri paylaştı.

24.07.2021-11:33 - (Son Güncelleme: 24.07.2021-12:10) Kapadokya Balonları Kuzey Makedonya Semalarında Yerini Aldı

Kapadokya'nın hem görüntüsü hem seyri ile kendine hayran bırakan balonları Makedonya semalarında yer buldu. Kuzey Makedonya'nın Kalkandelen ile Gostivar şehirlerini kuş bakışı olarak seyreylemek isteyen yerli ve yabancı turistler, bundan sonra böyle bir imkana Kapadokya balonlarıyla sahip olabiliyor. 

HAFTANIN 7 GÜNÜ SABAHLARI GÜN DOĞUMU UÇUŞU OLUYOR

Söz konusu balonlar Türk Hava Kurumu (THK) ile Swiss Ballons şirketi iş birliği ile uçuşa geçen balonla seyahat, turistler ile o bölgede yaşayan vatandaşların yoğun ilgisine maruz kalıyor . Haftanın her günü, gün doğumu ile hava şartlarının müsait olması durumunda gün batımı uçuşları hizmeti veren THK ve Swiss Ballons, gelen isteklerin artması doğrultusunda bölgeye daha çok balon getirmeyi düşünüyor. Bununla beraber THK Balon Sorumlu Müdürü Koray Tokay, AA muhabirine, Kuzey Makedonya'daki Swiss Ballons firmasından gelen talebin ardından bölgeye geldiklerini dile getirdi. Önce keşif ve test uçuşları yaptıklarını söyleyen Tokay, bölgenin uçuşa uygun olduğunu belirlemesinin ardından Kalkandelen ve Gostivar arasında ticari balon uçuşlarına başladıklarını belirtti. Haftanın 7 günü sabahları gün doğumu uçuşu düzenlediklerini ifade eden Tokay, Rüzgar müsait oldukça gün batımı uçuşlarını da icra ediyoruz. Kuzey Makedonya bölgesinde THK olarak ticari uçuşlara başlamış bulunuyoruz. İnşallah devamı da gelecek ifadelerini kullandı. Ülkeye iki balonla geldiklerini, talep olması durumunda balon sayısını artırabileceklerini belirten Tokay, bölgede ilk olması nedeniyle uçuşlara ilginin olduğunu söyledi. Kapadokya ve Pamukkale bölgesinde iki ayrı operasyon icra ettiklerini anlatan Tokay, Biz Kuzey Makedonya Sivil Havacılık Otoritesiyle birlikte çalışıyoruz. Bölgelere gidiyoruz. Bölgelerde uçuşa müsait kalkış ve iniş alanları olup olmadığını kontrol ediyoruz. Müsaitse, rüzgar limitler içerisindeyse, uçuş emniyetini ön planda tutarak uçuşlara artırmayı düşünüyoruz. ifadelerini kullandı. - Türk Hava Kurumu çok profesyonel bir kurum Projenin sahiplerinden Miftar Emini de Kapadokya balonlarının başta Kalkandelen ve Gostivar olmak üzere, bölge için çok büyük bir yenilik olduğunu söyledi. Emini, iki hafta önce başlayan uçuşların sonbahar başına kadar devam etmesini öngördüklerini dile getirdi. Bölgede balon uçuşlarının ilk olduğuna dikkati çeken Emini, Daha önce farklı kişiler tarafından bazı aktiviteler yapılmıştı ancak onlar sadece eğlendiriciydi ve kısa sürdü. Bu, ilk kez Kalkandelen ve bölgede daha uzun süreli balon uçuşları. diye konuştu. 

RUTİNİN DIŞINA ÇIKMAK İSTEYEN YENİ EVLİLERİN DE TERCİHİ OLUYOR

Gerçekleşen etkinliğe çok fazla ilgi gösterildiğini dile getiren proje sahiplerinden Emini, turistik amaçların dışında rutinin dışına çıkmak isteyen yeni evlilerin de düğünleri için uçuşları tercih ettiğini ifade etti. THK'nin oldukça profesyonel bir kurum olduğunu vurgulayan Emini, Pilotlar ve yer ekibi yıllarca bu işi yapan insanlar. Kuzey Makedonya yetkilileriyle de iş birliğimiz oldu. Geniş anlamda olmasa da bu seferleri başlatmak için yeterli seviyede. değerlendirmesinde bulundu. Vatandaşların kendilerine sosyal medya aracılığıyla ulaşabileceğini ifade eden Emini, başarılı oldukları takdirde ilgi ve imkanlar dahilinde gelecekte ülkenin başka bölgelerinde de uçuşlar düzenleyebileceklerini söyledi. 

DOĞDUĞUN YERLERİ HAVADAN GÖRMEK GERÇEKTEN ÇOK ZEVKLİ

Balon pilotu Emre Yeşil,12 senedir balon işinde olduğunu belirterek 9 senedir THK'de çalıştığını, son 4 senedir de pilot olarak görev yaptığını kaydetti. Kapadokya ve Pamukkale bölgelerinde 800 saatlik uçuş yaptığını anlatan Yeşil, İlk defa yurt dışında bir uçuş gerçekleştirdik, o da buraya kısmetmiş. İnşallah eğer olursa burada devam edeceğiz' şeklinde konuştu. Başkent Üsküplü olup yurt dışında yaşayan Abdülkadir Selimi ise ilk kez balon uçuşu gerçekleştirdiğini, gelecekte tekrar denemek istediğini dile getirdi. Selami, İlk duygu heyecan verici. Doğduğun yerleri havadan görmek gerçekten çok zevkli. dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal