Kapadokya balon turları ne kadar, kaç TL? Kapadokya balon turu rehberi ve fiyatları

Türkiye'nin gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olan Kapadokya'ya gidilince mutlaka yapılması gereken aktivitelerden biri de balon turudur. Dünyanın birçok yerinden Kapadokya'nın doğal güzelliğini görmek için gelenlerin tercih ettiği aktivitelerden olan balon turlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Bunun üzerineyse meraklıları arama motorlarında 'Kapadokya balon turları ne kadar, kaç TL?' başlığına yer verdi.

21.03.2022-21:38 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-22:38) Kapadokya balon turları ne kadar, kaç TL? Kapadokya balon turu rehberi ve fiyatları

Türkiye'nin yegane güzelliklerinden biri olan Kapadokya'ya gidilince yapılması gerekenlerin arasında mutlaka balon turu da yer almaktadır. Birçok yerli ve yabancı turistin tercih ettiği bu aktivitenin ise ne kadar olduğu merak ediliyor. 2022 sezonunun açılmasıyla birlikte merak edilen balon turları ise araştırmalara  konu oldu. Verilen hizmet kalitesi ve talep yoğunluğuna göre fiyatlarda değişiklikler olabilmektedir.

Kapadokya Balon Turu

Kapadokya balon turları ne kadar?

2022 tatil sezonunun açılmasıyla beraber merak edilenler arasında balon turlarının ne kadar olduğu da yer aldı. 2022 Kapadokya balon turu fiyatları şu şekildedir

- Mart ayında kişi başı: 140-190 Euro

- 1 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında kişi başı: 170-200 Euro

- Eylül ve Ekim aylarında ise kişi başı: 190-240 Euro

Bahsedilen bu fiyatlar içerisinde birçok hizmet yer almaktadır ve verilen hizmete göre de fiyatlarda değişiklikler olabilmektedir. Belirlenen fiyatlar içinde; özel araçlar ile otelden alma ve tur bitiminde otele bırakma, uçuş öncesi kahvaltılık atıştırmalıklar, yaklaşık 1 saat kadar balon turu, tur sonrası alkollü ya da alkolsüz içecek ile kutlama, hatıra olarak size özel uçuş sertifikası ve sigorta yer almaktadır.

Kapadokya Balon Turu

Nasıl bir deneyim?

Nevşehir denilince akla ilk gelen Kapadokya; Kapadokya denilince de akla ilk gelen şeylerden biri sıcak hava balonlarıyla yapılan turlar oluyor. Güneşin doğuşundan önce yüzlerce sıcak hava balonlarından oluşan konvoy ile Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini görmek rüya gibi bir deneyim.

Gerçekleşen balon turlarıyla Kapadokya'nın muhteşem vadilerini ve peri bacalarını gün doğumunun da verdiği keyifle izleyebiliyorsunuz. Gerçekleşen balon turunun sonunda ise  bir kutlama yapılıyor ve ikramlarda bulunuluyor. Aynı zamanda katılım için sertifika da veriliyor.

Kapadokya Balon Turu

Turlar için en iyi mevsim nedir?

Düzenlenen balon turları genel olarak 20-28 kişilik gruplar halinde yılın her ayında yapılabiliyor. Fakat, ilkbahar ve sonbahar aylarında gerçekleştirilen balon turlarının daha keyifli yapıldığı aylar olarak kabul ediliyor. Yoğun bir günde yaklaşık 100 adet balon havalanıyor.

Balon turlarını gerçekleşmesi için tek bir şart bulunmaktadır ve o da hava koşullarının uygun olmasıdır. Sıcak hava balonları genelde rüzgarlı havalarda uçabilmektedir. Bu yüzden rüzgarın durumu çok önemlidir. Ayrıca balonlar Sivil Havacılık tarafından verilen özel sertifikalara sahip kişiler tarafından kullanılmaktadır.

Kapadokya Balon Turu

Balon turu nasıl ve hangi saatte gerçekleştiriliyor?

Kapadokya balon turu genel olarak güneş doğmadan önce yani sabah saat 5 gibi başlamaktadır. Yaklaşık bir saat kadar süren tur başlamadan önce tur acentesi tarafından otelinizden alınarak alana getiriliyorsunuz.

Balon turunun yapıldığı alana gelindiğinde ise birbirinden güzel renklerde balonların helyum gazı ile şişirilmesini izlemek ayrı bir keyif veriyor.

Balonlar nereden kalkıyor?

Sıcak hava balonları çoğunlukla Kapadokya’nın merkezi olarak kabul edilen Göreme‘den kalkmaktadır. 

Kapadokya Balon Turu

Tipik bir balon turu programı nasıldır?

Kapadokya’da sıcak hava balonu turu yapan birçok şirket bulunmaktadır. Genel olarak tur süreci her yerde aynı şekilde işlemektedir. Standart veya özel günlere göre turlar bulunmaktadır. Standart uçuşlar genelde sabah gün doğmadan sabah saat 4-5 gibi balonların kalkacağı alana gitmekle başlamaktadır.

Tur şirketleri sizi kaldığınız yerden alarak uçuşun gerçekleştirileceği alana getiriyor. Fakat bunun öncesinde kahvaltı, atıştırmalık veya sıcak içecekler sunuluyor ve sonrasında yaklaşık 1 saat sürecek olan balon turuna başlanıyor.

Balon turunun başlamasıyla birlikte sıcak hava balonları yaklaşık 100 feet (300 metre) yüksekliğe kadar havalanıyor. Bu süreçte güneş de doğmaya başlıyor. Uçuş sırasında başta Güvercinlik Vadisi, Zemi Vadisi ve Paşabağ Rahipler Vadisi, Ürgüp, Göreme, Avanos gibi Kapadokya’nın muhteşem yerlerini, peri bacalarının zenginliklerini görme şansı yakalıyorsunuz.

Neredeyse 1 saat kadar süren uçuşun ardından klasik bir ritüel olan şampanyalı kutlama yapılıyor (dilerseniz alkolsüz içecek servisi de yapılıyor) ve daha sonra uçuş sertifikaları veriliyor. Ardından saat 7 gibi tekrar konakladığınız yere bırakılıyorsunuz.

Kapadokya Balon Turu

Kapadokya balon turu bilgi ve rezervasyon

Kapadokya’da balon turu düzenleyen çok sayıda acente mevcuttur. Tur için önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Rezervasyonda ön ödeme yoktur. Ödeme tur günü yapılabilmektedir. Baştan sona profesyonel ve güler yüzlü bir hizmet alırsınız.

Fakat talep yoğunluğu olan dönemlerde kısmi veya tam ödeme istenebilmektedir. Özellikle yoğun dönemlerde balon turunu son dakikaya bırakmamanız gerekmektedir. Önceden rezervasyon yaparak hem en uygun fiyata iyi bir hizmet alabilir hem de yerinizi garanti altına almış olursunuz.

Balonlar, uçuşlar, operatörler ve ekipmanlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce denetlendiğinden dolayı tam donanımlı ve bakımlı balonlarda güvenle uçarsınız.

Balon turları yaz döneminde (Nisan-Ekim arası) sabah 04.00-05.00 saatlerinde, kış döneminde (Kasım-Mart arası) ise sabah 05.00-06.0 saatlerinde gün doğumundan hemen önce başlamaktadır.

Otelden alma, uçuş öncesi kahvaltı ve bilgilendirme, balon turu, uçuş sonrası kutlama, sertifika takdimi ve otelinize geri bırakma olarak Kapadokya balon turu yaklaşık olarak 3 saat sürmektedir.

Kapadokya’da bulunan tüm otellerden transfer hizmeti verilmektedir. Rezervasyon onayınız sonrasında transfer ve uçuş detayları ile ilgili bilgiler ilgili acente tarafından tarafınıza iletilmektedir.

Balon turu fiyatı, hizmet kalitesi ve talep yoğunluğuna göre;

- Mart ayında kişi başı: 140-190 Euro,

- 01 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında kişi başı: 170-200 Euro,

- Eylül ve Ekim aylarında ise kişi başı: 190-240 Euro arasında değişiklik göstermektedir.

Not: Balon turuna 6 yaşından küçük çocukların katılmasına izin verilmiyor. Ayrıca 16 yaşından küçük çocuklar da ancak aileleri ile uçuşa katılabiliyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal