Kansere Yakalanan Kadın Terörist Mağarada Ölü Bulundu

İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde 10 milyon lira ödülle aranan PKK'nın sözde 'Dersim Eyaleti' yürütme konseyi üyesi ve kadın sorumlusu 'Zin Avesta' kod adlı teröristin mağarada kanserden öldüğü ortaya çıktı.

29.04.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-16:42) Kansere Yakalanan Kadın Terörist Mağarada Ölü Bulundu

İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde 10 milyon lira ödülle aranan PKK'lı terörist 'Zin Avesta' kod adlı Hafize Özdemir'in kansere yakalandığı ve 2 ay önce Tunceli kırsalındaki bir mağarada öldüğü ortaya çıktı. Güvenlik ekiplerinin yaptığı incelemeler neticesinde, örgütün HPG yapılanmasının konsey üyesi ve sözde Dersim Eyaleti yürütme konseyi üyesi ve kadın sorumlusu olan Hafize Özdemir'in kanserden öldüğü belirlendi. Özdemir'in öldüğü telsizde yapılan konuşmalardan tespit edildi.

Deşifre edilen görüşmelerde, "Avesta arkadaşımız uzun zamandır hastaydı. 'Doktor Deniz' arkadaşımız tedavi etmek için uzun uğraşlar verdi. Kemiklerinde çok ciddi sorunlar vardı ve kış üslenmesi sırasında fenalaştı, kanser hastalığına yakalanmış ve şubat ayı ortalarında öldü." denildiği belirtildi.

Teröristin öldüğü bölgenin tespit edilmesi için çalışmalara başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal