Kanıyla Not Yazmıştı: Ragıp Canan İçin İstenen Ceza Belli Oldu

Zeytinburnu'nda 4 Haziran 2020'de eşi Nurtaç Canan'ı silahla yaraladığı sebebiyle tutuklu bulunan Ragıp Canan ile ilgili yapılan soruşturma sona erdi.

23.07.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-14:07) Kanıyla Not Yazmıştı: Ragıp Canan İçin İstenen Ceza Belli Oldu

Zeytinburnu'nda kendisinden ayrılmak isteyen karısı Nurtaç Canan'ı silahla yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Ragıp Canan ile ilgili, 'Eşi kasten öldürmeye teşebbüs', 'Cebir tehdit hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Silahla tehdit' kabahatlerinden 39 seneye kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla yürütülen soruşturma neticesinde düzenlenen iddianamede, Nurtaç Canan ve zanlı Ragıp Canan'ın resmi nikahlı evli oldukları, hadisenin gerçekleştiği 4 Haziran 2020'de de Nurtaç Canan'ın ayrılmak istediğini söylediği bildirildi.

BEŞ EL ATEŞ EDİP 'ÖLECEKSİN, GEBERECEKSİN' DEMİŞ

İddianamede, ayrılmak isteyen eşine sinirlenen Ragıp Canan'ın eşi Nurtaç Canan'ı ittirerek zorla odaya soktuğu, 'buradan çıkamazsın' diyerek kapının önüne geçerek kadının evden çıkmasına engel olduğu ve silahını çekerek beş el ateş ederek ve 'Öleceksin, gebereceksin' dediği öne sürüldü.

KANIYLA 'BENİ RAGIP VURDU. KURTULDUM' YAZMIŞ

Zanlı, karısına ateş ettikten sonra evden çıktığı belirtilen iddianamede, 'Nurtaç Canan'ı yaralı halde evin içerisinde bırakarak evi terk ettiği,  Nurtaç Canan'ın oturma odasının içerisinde yerde bulunduğu sırada kendi kanı ile zemine 'annem, babam. Helal et. Üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum' ibaresini yazdığı, bir süre sonra müştekinin öz oğlunun olay yerine gelerek müştekiyi hastaneye götürdüğü' bildirildi.

ÖNCESİNDE DE KAYNAR SU İLE YARALAMIŞ

İddianamede  Nurtaç Canan'ın beyanı da yer aldı. Nurtaç Canan'ın karısının daha önceki bir tartışmanın ardından üzerine kaynar su dökerek kendisini yaraladığı şeklinde beyanda verdiği aktarılan iddianamede, Ragıp Canan'ın karısını, 'Sen benimle barışmasaydın seni bu silahla öldürecektim' ifadeleriyle tehdit ettiği de kaydedildi.

BABASINI ARAYARAK KIZINI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞ

Nurtaç Canan'ın babası Mehmet Beşir'in de ifadesindeki iddianamede, 'Tanık Mehmet Beşir, 'Ragıp bana senin kızını öldürdüm, kızın 16/9'daki evinde. Git cenazesini al dedi' şeklinde bilgi verdi. Müştekinin oğlu da, 'Annenin ağzını burnunu kırdım. Öldü mü kaldı mı bilmiyorum. Ambulans çağır, cesedini gidin alın' şeklinde beyanda bulundu' denildi.

39 SENEYE KADAR HAPSİ TALEP EDİLDİ

İddianamede, Ragıp Canan'ın, 'Eşi kasten öldürmeye teşebbüs', 'Cebir tehdit hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Silahla tehdit' kabahatlerinden 19 seneden 39 seneye kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. 

İDDİANAME ONAYLANDI

İddianamenin yollandığı Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi onaylayarak mahkeme günü verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal