Kanal İstanbul Hakkında Tüm Merak Edilenler ‘50 Soruda Kanal İstanbul’ Rehberi İle Aydınlatıldı

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar hız kesmeden sürüyor. Proje hakkında merak edilenler ‘50 soruda Kanal İstanbul’ rehberi ile aydınlatılacak.

25.06.2021-11:34 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-11:43) Kanal İstanbul Hakkında Tüm Merak Edilenler ‘50 Soruda Kanal İstanbul’ Rehberi İle Aydınlatıldı

Kanal İstanbul hakkında birçok ayrıntı merak konusu oldu. Proje neden gerekli? Maliyeti ne olacak? Benzeri tüm soruların cevabı ‘50 soruda Kanal İstanbul’ rehberinde yer alacak. 

KANAL İSTANBUL'DAN GEMİ GEÇİŞLERİ EMNİYETLİ ŞEKİLDE SAĞLANACAK MI? 

Yayınlanan rehberde kanal İstanbul'dan gemi geçişleri emniyetli şekilde sağlanacağına dair soruda 30 adet römorkörün sürekli şekilde hazır halde hizmet vereceğine de değinilerek 'Dünyanın en önde gelen laboratuvarlarında su modelleme ve gemi trafik simülasyon çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalarda dünyadaki gemi endüstrisindeki gelişmeler, lojistik sektörünün gelişmeleri ve Karadeniz'e komşu ülkelerin liman hacimleri, OECD verileri gibi birçok veri dikkate alınmıştır. Ayrıca, son 13 yıllık periyotta İstanbul Boğazı'nın gemi trafiğindeki değişimler de göz önünde bulundurulmuştur. Dünyanın en önde gelen kuruluşu (MTBS, Maritime & Transport Business Solutions) ile gemi trafiği projeksiyon çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca, Kanal İstanbul boyunca herhangi bir acil durum için 7 adet acil bağlanma alanı, 2 adet römorkör ve 2 adet demirleme alanı belirlenmiştir. Ayrıca, Kanal İstanbul boyunca 30 adet römorkör daima hazır halde hizmet verecektir. 


KANAL İSTANBUL PROJESİ FİKİR VE MÜHENDİSLİK PROJELERİ İTİBARİYLE YERLİ BİR PROJE MİDİR? 

Kanal İstanbul tamamıyla yerli ve milli bir projedir. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ KAPSAMINDA KAÇ  BİLİM İNSANI VE UZMAN GÖREV YAPMIŞTIR? 

Kanal İstanbul Projesinde çeşitli üniversiteler ve kurumlardan toplam 204 akademisyen ve uzman ile çalışılmıştır. 

PROJE KAPSAMINDA HALKIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ ALINMIŞ MIDIR? 

Kanal İstanbul Projesinin ÇED çalışmaları kapsamında halkın katılım toplantısı 27.03.2018 tarihinde Arnavutköy Yeni Belediye Binası Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, ÇED süreci dâhilinde tüm görüşler ve eleştiriler değerlendirilmiştir. 57 kurum ve kuruluş görüşleri doğrultusunda çalışmalar olgunlaştırılmıştır. 

KANAL İSTANBUL PROJESİNİN İSTİHDAMA KATKISI OLACAK MIDIR? 


Kanal İstanbul projesi ve entegre tesisleri ile birlikte, projenin hazırlık-inşaat aşamasında yaklaşık 10.000 kişinin, işletme aşamasında ise, Kanal ve diğer işletmelerde (limanlar, lojistik merkez, yat limanı vb.) yaklaşık 10.000 kişinin çalışması beklenmektedir. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ İMAR PLANINA İŞLENDİ Mİ? 

Kanal İstanbul Projesi imar planına işlenmiştir. 23.12.2019 tarihinde onaylanan 1/100000 ölçekli İstanbul ili Avrupa Yakası Çevre Düzeni Planında su yolu olarak öngörülmüştür. İşbirliği protokolü kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alt ölçekli imar planı çalışmalarına devam etmektedir. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ İLE MONTRÖ VE ÜLKEMİZİN TARAF OLDUĞU DİĞER ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER İHLAL EDİLECEK Mİ? 

Kanal İstanbul projesinin faaliyete geçmesi, İstanbul Boğazı'nın hukuki yönünü ve Türkiye'nin uluslararası hukuktan ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden kaynaklanan sorumluluğunu ve haklarını değiştirmeyecektir. Denizel ve karasal etkiler ile ilgili ülkemizin taraf olduğu diğer sözleşmelerin etkilenmesi de söz konusu olmayacaktır. Montrö Sözleşmesi esas olarak Boğazlar'da ülkemizin egemenliğini tescil ile gemilerin Karadeniz'e geçişini ve Karadeniz'de kalma süre ve koşullarını belirlemektedir. Kanal İstanbul ise, Karadeniz'e geçişi daha kolay ve emniyetli hale getiren isteğe bağlı bir ilave imkânı gemilere sunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal