Kan yapıcı doğal çay tarifi!

Şimdi sizlere kansızlığa iyi gelen içeceklerin tariflerini hazırladık. Kansızlık hastalığı, vücuttaki dokulara oksijen taşıyacak kadar sağlıklı kırmızı kan hücresinin bulunmaması veya hemoglobin proteinin normalden düşük olması olarak tanımlanmaktadır. Bu rahatsızlık tıp dilinden anemi olarak adlandırılır. Size iyi gelecek olan çay tariflerini hazırladık!

25.01.2024-16:59 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-17:57) Kan yapıcı doğal çay tarifi!

Sizlere bu soğuk günlerde içebileceğiniz, 2 kış yeşilliğinden kan yapıcı bir çay tarifini hazırladık. Vücudunuza şifa verecek, kan yapıcı doğal çay tarifleri…

Kansızlığın en net belirtileri nelerdir?

Kansızlık

Vücutta demir, B12 ve folik asit gibi vitamin ve mineraller eksik olduğunda ortaya kansızlık sorunu ortaya çıkıyor. Özellikle demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlık kadınlarda erkeklerden daha fazla görülüyor. Kansızlık belirtileri ise uzmanlar tarafından şu şekilde dıralanıyor; ‘‘Sürekli yorgunluk, halsizlik, bitkinlik, baş ağrısı, baş dönmesi, el ve ayaklarda soğukluk, cildin soluklaşması’’. 

Kan yapan çay

Yeşilliklere bolca yer verilen bu çayı tüketerek, kansızlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz 

Malzemeler

Ispanak

Maydanoz

Nasıl hazırlanır?

Bu karışımdan blendıra üç avuç dolusu ekleyin. 

Sonra eşit miktarda portakal özsuyu ilave edin.

Günde 2 veya 3 defa bu karışımdan bir bardak alın.

Kan yapan çay

Hamileler veya herhangi bir hastalığı olan ve kronik ilaç kullanan kişilerin tüketmeden önce mutlaka doktoruna danışarak harekete geçmelidir.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal