Kan donduran itiraf: Prens Harry, '25 kişiyi öldürdüm'

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD’ye yerleşen Prens Harry, 25 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti. Afganistan’da görevi esnasında 25 kişiyi öldürdüğünü itiraf eden Prens Haryy, “Beni tatmi eden bir sayı değil ama utandırmıyor da” ifadelerini kullandı.

06.01.2023-11:00 - (Son Güncelleme: 06.01.2023-17:34) Kan donduran itiraf: Prens Harry, '25 kişiyi öldürdüm'

Hayatını kitaplaştıran Prens Harry, Afganistan’da görev yaptığı dönemden detaylar verdiği anılarında, çatışmanın gürültüsü ve kargaşasında öldürdüğü isyancıları, "iyileri öldürmeden ortadan kaldırılan kötüler" olarak gördüğünü belirtti.

Birini öldürmek imkansız

Ayrıca, birini insan olarak görürsen öldürmenin imkânsız olduğunu kaydeden Prens Harry, ancak ordunun "onları 'öteki' olarak görmesi için kendisini eğittiğini ve iyi bir şekilde eğitildiğini" bildirdi.

Prens Harry, kitabında şu ifadeleri kullandı:

"İlk günden itibaren amacım, doğru şeyi yapıp yapmadığım... Taliban'a ve sadece Taliban'a yakınlarda siviller olmadan ateş edip etmediğim konusunda hiçbir şüphe duymadan yatağa girmemekti. İngiltere'ye tüm uzuvlarımla dönmek istiyordum ama bundan daha çok vicdanım bozulmadan eve dönmek istiyordum."

Prens Harry'den itiraf

"Gelişigüzel ateş ediyorduk"

Prens Harry, “Savaşta askerlerin genellikle kaç düşman öldürdüklerini bilmediklerini ve gelişigüzel ateş ettiklerini, ancak Apaçiler ve dizüstü bilgisayarların olduğu bu çağda, kesinlikle kaç düşman savaşçıyı öldürdüğünü söyleyebileceğini” ifade etti.

Prens Harry, kitabında, "Bu sayıdan korkmamak bana çok önemli göründü. Yani benim numaram 25. Beni tatmin eden bir sayı değil ama utandırmıyor da." ifadelerini kullandı.

Kitap İngiltere’de gündem oldu

The Guardian'ın Prens Harry'nin 10 Ocak'ta 15 dilde yayımlanacak merakla beklenen "Spare" adlı kitabının ilk nüshasına ulaşmasının ardından bugün paylaştığı bölümler ülkenin gündemine oturdu. Kitabın nüshalarının, İspanya'da sızdırıldığı ve satışa sürüldüğü iddia edildi.

Prens Harry kitabında şu detaylara yer verdi:

Ağabeyi Prens William'ı kendisine fiziksel saldırıda bulunmakla suçladı.

Ağabeyi ile kavga sırasında kendisini yakasından tutarak, yere fırlattığını belirtti ve köpeğin mama kabının üzerine düşmesi sonucu kırılan kabın parçalarının sırtına battığını söyledi.

2020'de ABD'ye yerleşmişti

Sussex Dükü Harry ile eşi Meghan Markle, Ocak 2020'de Kraliyet'teki görevlerinden çekilerek daha bağımsız bir hayat yaşamak ve İngiliz medyasından uzaklaşmak için ABD'ye yerleşti.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal