Kamuya 40 Bin Personel Alınacak

Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, kamuya 40 bin personel alınacak.

09.03.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-10:47) Kamuya 40 Bin Personel Alınacak

Kamuda gereksinim duyulan alanlara on binlerce personel alınacak. Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesinde paylaşılan ilanlara göre; öğretmen, sözleşmeli er, askeri personel başta olmak üzere farklı kademelerde 40 bin kadar personel alımı bu sene gerçekleştirilecek.

PERSONEL SAYISI VE BAŞVURU SÜREÇLERİ BELLİ OLDU

Devlet Personel Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile bazı kurum ve kuruluşlara alınacak personel ile alakalı ilanlarını paylaştı. Buna göre kamuya alınacak personel sayısı ve başvuru süreçleri de netleşti. İşte ayrıntılar...

13 BİN SÖZLEŞMELİ ER ALIMI YAPILACAK

MSB'ye, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek için 13 bin sözleşmeli er alımı gerçekleştirilecek. Sözleşmeli erliğe 25 yaşını geçmemiş adaylar başvuru yapacak. Adaylar, "personeltemin.msb.gov.tr" internet sayfasından e-Devlet şifresiyle giriş yaparak başvuru gerçekleştirecek. Adaylarla alakalı aranan diğer özerlliklere yönelik ayrıntılar Devlet Personel Başkanlığı'nın sayfasında yer alıyor.

3 BİN 375 JANDARMA ALINACAK

İçişleri Bakanlığı da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek için3 bin 40 erkek, 335 kadın olmak üzere toplam 3 bin 375 jandarma alımı gerçekleştirecek. Ön başvurular, "vatandas.jandarma.gov.tr" adresi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üstünden e-Devlet aracılığı ile yapılabilecek. Başvurular, 13 Mart'a dek yapılabilecek.

MEB 20 BİN ÖĞRETMEN ALACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da bu sene ilk aşamada 20 bin öğretmen alacak. Ön başvurular 26 Mart-1 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sözlü sınavlar ise, 12-30 Haziran'da yapılacak. Başvurular, MEB'in internet sitesi üstünden yapılabilecek.

BİR ÇOK KURUM PERSONEL ARIYOR

Kamuya MSB, İçişleri, MEB haricinde de personel alımı gerçekleştirilecek. Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesinde (www.dpb.gov.tr) birçok üniversite, belediyeler ile Türkiye Elektrik Dağıtım, Savunma Sanayi Başkanlığı ve Devlet Demiryolları gibi kamu kurumlarının personel alım ilanları paylaşılıyor. İlanlarda adaylar için istenen koşullar ve başvuru süreleri de yer alıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal