Kamu Uzaktan ve Dönüşümlü Çalışma Uygulaması

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle, kamu kurum ve kuruluşlarında, uzaktan ve dönüşümlü çalışma benzeri esnek çalışma sistemi uygulanabilecek.

26.08.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-09:45) Kamu Uzaktan ve Dönüşümlü Çalışma Uygulaması

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile koronavirüse yönelik önlemler çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarında personellere uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yollarına geçilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Kamu Personellerine Yönelik Tedbirler hususlu genelge yayımlandı.

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile koronavirüs pandemisinin yayılımının minimuma çekilmesi için, bu pandemiyle mücadeleyi ve salgının tesirlerinin azaltılmasına yönelik çalışmaları zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama koşuluyla çalıştırılma şekline bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilere uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma olanağı verilecek.

Esnek ve dönüşümlü çalışmaya dair yol ve esaslar Cumhurbaşkanlığı, bağlı, alakalı ve ilişkili kurum ve kuruluşları için üst idareci; bakanlıklar, bağlı, alakalı ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için bakan; taşra teşkilatları, (bakanlıklar tarafından belirlenmemiş ise) ile mahalli idareler, bağlı kuruluşlarıya mahalli idare birlikleri için alakasına göre vali ya dabelediye başkanı; başka kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici aracılığıyla düzenlenecek.

DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞANLAR GELMEDİKLERİ GÜNLERDE İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

Konu olan bu yetki de devredilebilecek. Bu çerçevede dönüşümlü çalışanlar fiilen işe gelmedikleri zaman boyunca da idari izinli sayılacak.

Genelge çerçevesinde esnek çalışma yollarından yararlanan personeller ve idari izinli sayılanlar bu zaman zarfında istihdamlarına esas vazifelerini fiilen yerine getirmiş kabul edilecek.

Uzaktan ya da dönüşümlü çalışanlar ve vazife yerinde çalışanlar hizmetin yerine getirilmesi sorumluluğu bakımından eşit olacak. Uzaktan ya da dönüşümlü çalışanlar ve idari izinli olanların mali, sosyal hak ve destekleri ile diğer özlük hakları saklı olacak.

İdari izinliler, uzaktan ya da dönüşümlü çalışan personeller amirlerinin izni haricinde görev yerlerinden ayrılamayacak ve hizmetine gerek görülenler çağrıldıkları anda vazifelerine dönmek zorunda olacaklar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal