Kamu misafirhanelerinden kimler yararlanabilir? Kamuya ait misafirhanelerde akrabalar kalabilir mi? Kamu misafirhaneleri 2022 tebliği

Kamu Misafirhanelerinde Kimler Kalabilir? Bu durum "KAMU SOSYAL TESİSLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ" ile düzenlenmiştir. Bu tebliğe göre:

23.06.2022-01:08 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-01:08) Kamu misafirhanelerinden kimler yararlanabilir? Kamuya ait misafirhanelerde akrabalar kalabilir mi? Kamu misafirhaneleri 2022 tebliği

Kamuya ait sosyal tesisler, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller için hizmet vermektedir. Bir kurum ve kuluşun çalışanı veya emeklisi eğitim ve dinlenme tesislerinden, kreş ve çocuk bakım evlerinden aynı zamanda misafirhanelerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ kapsamında faydalanabilirler.

Son zamanlarda ise kamu misafihanelerinde kimlerin kalıp Kimlerin kalamayacağı ise merak ediliyor. Bu konuda yapılan araştırmalarda, genel olarak kamuya ait misafirhanelerde akrabaların kalıp kalamayacakları sorgulanıyor.

Kamu misafirhanelerinden kimler yararlanabilir

Kamu misafirhaneleri 2022 tebliği

Kamuya ait sosyal tesislerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 2022 tebliğine göre misafirhanelerden kimlerin yararlanabilecekleri açıkça belirtilmiştir. Bakanlık tarafından yayınlanan tebliğ maddeler halinde sıralanmıştır.

Bir kurum veya kuruluşa ait eğitim ve dinlenme tesisislerinden, misafirhanelerinden, kreş ve çocuk bakımevlerinden, spor tesislerinden yararlanan personeller;

* O kurum ve kuruluşta personel olarak çalışan ve kuruluştan emekli olanlar, eşleri, altoy ile üstsoyları kurum personeli için belirlenen tarife üzerinden faydalanabilir.

* Diğer kurum ve kuruluşlarda personel olarak çalışan veya emekli olanlar ile eşleri, üstsoy ve altsoyları kurum personeli için belirlenmiş olan tarifeden misafihanede kalabilirler.

* TBMM üyeleri iel birlikte üyeliği sona erenler, dışarıdan atanmış olan bakanlar ile eşleri, üstsoy ve altsoyları, Türkiye genelinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinden yararlanabilirler.

Bu kapsamda sosyal tesislerden faydalanabilmek için ilk olarak öncelik kurum personeline veya emeklisine, onların eşlerine, üstsoy ve altsoylarına verilmiştir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal