Kamu Çalışanlarının Mesai Saatleri Değişiyor

Kamuda çalışma şartları çalışanların ihtiyaç ve tercihlerine göre tekrardan yapılandırılıyor. Çalışma saatlerinde esnek çalışma modeline geçiliyor. Kamu çalışanlarına da evde çalışma izni verilmesine yönelik çalışmalar sürüyor

03.07.2019-10:02 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-10:55)

Yenı Ekonomi Programı doğrultusunda kamu personel rejiminde köklü değişiklikler yapılıyor. Kamuda çalışma koşulları da çalışanların ihtiyaç, tercihlerine göre tekrardan yapılandırılıyor. Avrupa, Amerika ve OECD ülkelerinde kamu kurumlarında uygulanan esnek çalışma modeli Türkiye'ye de uygulanmaya başlancak, çalışma saatlerinde esnekliğe gidilecek.

Yeni uygulamayla çalışanların ailelerine, eğitim, sosyal aktivitelere daha fazla zaman ayırması amaçlanıyor. Hizmetin niteliğine göre, mesai zorunluluğu olmayan kamu çalışanları evde çalışma izni de alabilecek. Gün içinde her an mesaisine ihtiyaç duyulmayan memura, Avrupa ülkelerindeki gibi evde çalışma izni verilebilecek.

İŞ GÜCÜ İZLEME SİSTEMİ KURULUYOR 

Hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki Türk işgücünü izleme ve değerlendirme sistemi kurulacak. İstihdamda yeni sektörlere uyum stratejisi oluşturulacak. Yeni nesil meslek edindirme, ilerletme, değiştirme kursları verilecek. İŞKUR, part-time çalışmanın yoğun olduğu hizmet sektörüne ilşkin meslek kurslarının sayısı yükseltecek. İstihdam garantili işlere daha fazla teşvik edilecek.

Gençlerin istihdama katılımını yükseltmek için eğitim kurumlarından belli oranda istihdam garantisi sözü verilecek.

İşgücü piyasasında esnekliğin güvence ile ilişkisi yükseltilerek güçlenmesi, toplumun bütün kesimlerine insana yakışır iş imkanlarının oluşturulması sağlanacak.

ESNEK ÇALIŞANA SOSYAL GÜVENCE 

Yeni dönemde esnek çalışma modelleri de sosyal güvenlik sistemi aracılığıyla desteklenecek. Çalışanların kazanılmış hakları korunarak, ekonomik ve sosyal haklarıyla istihdam edilebilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal