Kamu bankaları kesenin ağzını açtı: Bankalar ne kadar emekli promosyonu veriyor? 2024 Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank emekli maaşı promosyonu kaç TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında emeklilere ödenen banka promosyon ödemelerinde de artışa gidildi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın Mart 2024 ayı itibariyle ne kadar emekli maaşı promosyon ödediği sorusu merak konusu oldu. Peki Kamu bankaları kesenin ağzını açtı: Bankalar ne kadar emekli promosyonu veriyor? 2024 Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank emekli maaşı promosyonu kaç TL? İşte 2024 Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank emekli maaşı promosyonu ödemeleri…

22.03.2024-17:17 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-17:17)

Milyonlarca emekli, bankaların emekli maaşı promosyon ödemelerinde ne kadarlık bir artışa gittiği konusunda meraklı bir bekleyiş içerisinde. Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank’ın emeklilere ne kadar promosyon ödemesi yapacağı sorusu milyonlarca vatandaşın gündeminin zirvesinde yer alıyor. Peki Bankalar ne kadar emekli promosyonu veriyor? 2024 Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank emekli maaşı promosyonu kaç TL?

Bankalar ne kadar emekli promosyonu veriyor?

Emekli promosyonlarıyla ilgili bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, kamu bankalarının pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacağını duyurdu. Promosyon ödemelerinin 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını belirten Işıkhan, "Diğer bankalarla da promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısa süre içinde bu konuda da gelişmeleri emeklilerimiz görecek" şeklinde konuştu.

Kamu bankaları kesenin ağzını açtı: Bankalar ne kadar emekli promosyonu veriyor? 2024 Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank emekli maaşı promosyonu kaç TL?

Emeklilerin maaşlarını Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarına taşımasıyla birlikte, yeni promosyon tutarları netlik kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Son Dakika açıklamasına göre, kamu bankaları tarafından bu yıl ödenecek promosyon miktarları, emeklinin aldığı aylığa bağlı olarak 8 bin ile 12 bin lira arasında değişecek. En düşük promosyon tutarı 8 bin lira olacak ve bu tutar, emekli aylığına göre artarak 12 bin liraya kadar yükselebilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal