03.02.2020-16:12 (Son Güncelleme:26.04.2024-22:26)


1

Sağlıklı yaşamak için doğru ve sağlıklı besinler tüketmek gerekir. Tükettiğimiz yiyeceklerin kalorilerini bilmek ve aşırı kalorili gıdalar tüketmekten kaçınmak en önemli meselelerde biridir. Yapılan araştırmalar kalori takibi yapan kişilerin daha fazla kalori harcadığını ve uzun vadede kilolarını koruyabildiğini ortaya çıkartmıştır. Günümüzde bu alanda sunulan teknolojilerle aldığımız kalorileri takip etmek son derece kolay. Kalori takibi yapmak için çok faydalı mobil teknolojiler ve uygulamalar bulunuyor. Sizin için 4 farklı kalori hesaplama uygulamasını bir araya getirdik…



2

MyFitnessPal

MyFitnessPal

MyFitnessPal birçok uzmana göre en başarılı kalori hesaplama uygulamalarından biri. Uygulama aldığınız kalorileri takip ediyor ve günlük almanız gereken kaloriyi hesaplıyor. Ayrıca iyi tasarlanmış bir diyet günlüğü ve egzersiz kaydı da içeriyor. Ücretsiz olan uygulamanın premium versiyonunun fiyatı ise 49.99 dolar.



3

FatSecret

FatSecret

Fatsecret ücretsiz bir kalori sayma programıdır. Uygulama yemek içerikleri, besin değerleri, sağlıklı tarifler, besin değerleri, kilo grafiği gibi bilgileri içerir. Barkod okuyucu ile paketli besin içeriklerini görmeyi sağlar. Ana sayfada her gün ve öğün için toplam kalori alımı, karbonhidrat, yağ, protein kırılımları yer alır. Uygulama size her gün harcadığınız kalorilerin ve aylık ortalamanızın bir özetini de sunar. Bu sayede gelişiminizi rahatlıkla takip edebilirsiniz.



4

Cron-o-meter

Cron-o-meter

Cron-o-meter uygulaması kolaylıkla kalori, egzersiz ve ağırlık takibi yapmanızı sağlar. Uygulama bir egzersiz veri tabanına sahiptir. Eğer hamileyseniz ya da özel bir durumunuz varsa yüksek kalori ihtiyacına göre özelleştirilmiş bir profil seçmeniz mümkün. Ya da özel bir diyet yapıyorsanız düşük karbonhidrat ya da vejeteryan gibi bir profil tanımayarak uygulamada özelleştirme yapabilirsiniz.



5

Lose It

Lose It

Lose It kullanımı kolay, yemek ve egzersiz programları sunan diğer bir uygulama. Uygulama kilo, boy, yaş ve diğer hedeflerinize göre kişiselleştirilmiş tavsiyeler sunar. Ana sayfada kalori takibi yapabildiğiniz ekranı görebileceğiniz uygulama, geniş bir yemek veri tabanına sahip. Diğer yandan barkod okuyucusu sayesinde paketli gıdalar hakkında da bilgi alabilmeniz mümkün. Lose It kilo verdiğinizde size grafiksel olarak gösterir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR