KALKAN-II Radarı’nın Teslimatı Tamamlandı

ASELSAN tarafından geliştirilen Yeni Nesil Hava Savunma Erken Uyarı Radar Sistemi KALKAN-II’nin teslimatı gerçekleştirildi.

04.02.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-17:42)

Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN tarafından 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında KALKAN-II’nin ikinci parti teslimatı gerçekleşti.

Önceki teslimattan farklı olarak, sistemde bulunan yurt dışı kaynaklı ve kritik derecede öneme sahip halkadişli yerlileştirildi.

Ayrıca müşteri ve kullanıcı talepleri doğrultusunda sistem kontrol görüntü arayüzünde ve araç grubu ile sistem performansında isterlerin üzerinde iyileştirmeler sağlandı.

KALKAN-II, orta irtifa hedeflerinin 3 boyutta doğru ve hızlı tespiti ile teşhisini yapma kabiliyetine sahip bir arama ve takip radarı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hava Savunma Erken İkaz Komuta Sisteminin (HERİKKS) ve Hava Savunma Füze Sisteminin (HİSAR-O) ana radarı olarak kullanılıyor.

Sistem, çok huzmeli ve faz dizili elektronik taramalı anteni ile üs, liman, fabrika ve benzeri kritik bölgeleri koruma uygulamaları için kendi başına veya komuta sistemleri ile kullanıma uygun yapıda bulunuyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal