Kahve tiryakileri dikkat! Uzmanlar açıkladı! Aşırı kahve tüketimi sindirim sisteminizi yok edebilir

Kahve içmek birçok kişide tiryakilik yapmaktadır. Ancak içtiğimizde bizi dinlendiren kahvenin sindirim sistemimize etkisi de oldukça fazladır. Peki, kahvenin yan etkileri var mıdır? Kahvenin zararları nelerdir? İşte uzmanlara göre fazla kahvenin vücudumuza etkisi...

24.06.2022-11:49 - (Son Güncelleme: 12.09.2023-16:26) Kahve tiryakileri dikkat! Uzmanlar açıkladı! Aşırı kahve tüketimi sindirim sisteminizi yok edebilir

Kahve tüketimi çoğu kişinin sindirim sistemini etkilemezken, hassas olanlarda gaz, şişkinlik ve kabız gibi çeşitli rahatsızlıkları ortaya çıkartabiliyor. Özellikle mide ve bağırsak sorunu yaşayanlarda kahvenin gaz yapması çok yüksek ihtimaldir.

Kahve tüketiminin yoğunlaşmasındaki en önemli etken içeriğindeki zengin kafein oranıdır. Kafeinin beyin fonksiyonlarını uyaran bir özelliği vardır. Ayrıca mide asiti üretimi konusunda da oldukça aktiftir. Bu da ülser hastalarının bağırsak ve midede problem yaşamasına sebep oluyor.

 kahvenin zararları

Sindirim sorunu bir şeyler yiyip içildikten sonra midemizde oluşan gaz ve şişkinliktir. Amerikan Gastroenteroloji Üniversitesi hazımsızlığın yaşanmaması için kahve, alkol ve gazlı içecekleri az tüketmeyi öneriyor.

Minneapolis Üniversitesi Gastroenterolog Profesörü Dr. Roger Gebhard, kahvedeki kafein tarafından sindirim sistemine uyarı verildiğini bununda bağırsak spazmı ile gaz ve şişkinlik gibi sorunlara neden olduğunu söylüyor.

 kahvenin sindirim sistemine etkileri

2006'da Critical Reviews in Food Science and Nutrition (Gıda Bilimi ve Beslenme Üzerine Eleştirel Yorumlar" adlı dergide yer alan bir makale, kahvenin içinde yüksek oranda klorojenik asidi bulunduğu bilgisi verildi. Asit oranı zengin olan tüm yiyecek içeceklerse midemizin asit dengesini bozarak sindirim sistemimize zarar verir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal