Kahve ile saç nasıl boyanır? Kahve ile doğal saç boyama yöntemi

Saç boyamak isteyen ama bunu doğal yöntemlerle yaparak saçlarına zarar vermek istemeyen kişiler doğal saç boyama yöntemlerini araştırıyorlar. Biz de bu haberimizde sizlere kahve ile doğal saç boyama yönteminden bahsettik...

28.06.2022-17:39 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-17:39) Kahve ile saç nasıl boyanır? Kahve ile doğal saç boyama yöntemi

Birçok kozmetik mağazasında ve marketlerde satılan saç boyaları kimyasal içerdiği için çok fazla kullanılmak istenmiyor. Bu yüzden saç boyamak isteyenler doğal yöntemleri araştırıyorlar. Biz de bu haberimizde sizlere kahve ile saç boyama yönteminden bahsettik.

Kahve ile saç boyama yöntemi

- Kahve makinesi

- Filtre

- Kahve

- Su

- Şampuan

Yapılışı

- İlk olarak kahve makinesinin üst kısmına filtreyi yerleştiriyoruz. İçerisine 16 yemek kaşığı kahve ekliyoruz. Üzerine 8 bardak su ekledikten sonra makineyi çalıştırıp demlenmesini bekliyoruz.

- Demlenen kahveyi saçımıza uygulamadan önce saçımızı şampuanlayıp iyice duruluyoruz. Daha sonra demlediğimiz kahveyi saçımıza döküyoruz. Saçımıza bu kahveyi dökmeden önce bir kovayı dökülecek yere yerleştiriyoruz çünkü oraya dökülen kahveyi tekrardan saçımıza dökmemiz gerekiyor. Bu işlemi üst üste birkaç kez uyguladıktan sonra 15 dakika bekleyip saçlarımızı yıkıyoruz.

kahve ile saç boyama

Güzellik uzmanı Suma Dumankaya'nın kahve ile saç boyama tarifi

6 adet dövülen cevizi 750 gram suyun içine ekleyip 10 dakika kaynatıyoruz. Demlenen karışımı süzgeç yardımı ile süzdükten sonra içerisine 4 yemek kaşığı kına, iki yemek kaşığı kahve, dört çorba kaşığı kahveyi ilave ediyoruz. Elde edilen karışımı saçlarımızın diplerine uyguladıktan sonra uçlarına da aynı şekilde uyguluyoruz. Daha sonra saçlara ceviz yapraklarını yapıştırarak saçımızı bir streç film ile sarıyoruz. Üzerine de yemeni ile sararak iyice sıkı bir hale getiriyoruz. Bu şekilde sabaha kadar bekletilen saçı sabah kalkınca şampuanla yıkatıp duruluyoruz. Bu tarif hem doğal hem de sağlıklı bir yöntem olduğu için saçların yıpranmasına engel oluyor.

Güzellik uzmanı Şems Arslan'ın kahve ile saç boyama tarifi

Malzemeler

- 1 bardak süzülmemiş demli kahve

- 1 tutam köknar kabuğu

- 1 tutam adaçayı

- 1 tutam ıhlamur çiçeği

- 1 bardak su

- 2 yemek kaşığı siyah demli çay

- Dilerseniz için bir miktar kına.

Yapılışı

Adaçayı ve köknarı bir buçuk su bardağı suda kaynatıp süzüyoruz. Saçların daha siyah bir renk almasını istiyorsanız ceviz yaprağı da ekleyebilirsiniz. Eğer ki daha sonra röfle yaptırma gibi bir planınız varsa kına eklememeniz gerekmektedir. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal