Kahramanmaraş'ta Protokolden Şehit Çocuklarına Vefa

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ile kent protokolü, merkezde bir okulda eğitim görmekte olan 25 şehit çocuğunu evlerinden alıp sınıflarına kadar eşlik etti.

20.12.2021-14:52 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-14:52) Kahramanmaraş'ta Protokolden Şehit Çocuklarına Vefa

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ile kent protokolü, merkezde bir okulda eğitim görmekte olan 25 şehit çocuğunu evlerinden alıp sınıflarına kadar eşlik etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından hayata geçirilmiş olan 'Babamın Arkadaşı' isimli proje kapsamında, 25 şehit çocuğu ailelerinden teslim alınarak makam araçları ile birlikte okullarına bırakıldı. Proje kapsamında Vali Ömer Faruk Coşkun, 2011 yılında Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan kaymakamlık konutuna terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Yasin Höbek'in oğlu Emre Höbek'e, Büyükşehir Belediye Başkanı olan Hayrettin Güngör, 2020 yılında Bitlis'in Sehi bölgesi yakınlarında bulunan PKK'lı teröristler ile çıkmış olan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Eyüp Fidan'ın oğlu Emre Fidan'a, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, 2017 yılında Batman'ın Sason ilçesinde bulunan PKK'lı teröristlerin tuzak kurarak el yapımı patlayıcıya basıp şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekci'nin oğlu Muhammet Milcan Efe Kepekci'ye, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ise 2016 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan terör örgütü PKK'ya yönelik olarak gerçekleştirilmiş olan operasyonda şehit düşen Uzman Onbaşı Serkan Bursalı'nın oğlu Muhammet Ayaz Bursalı'ya bir özel eğitim kurumunda bulunan sınıfına kadar eşlik etti.

BABAMIN ARKADAŞI PROJESİNİ ANLATTI

Vali Coşkun, gazetecilere vermiş olduğu röportajda, il protokolü olarak şehir merkezinde eğitim alan 25 şehit çocuğunun bizzat ailelerinden teslim alınarak sınıflarına kadar bırakıldığını ifade etti. Şehit ailelerinin emaneti olan çocuklara bugün sahip çıktıkları gibi her zaman sahip çıktıklarını ifade eden Coşkun, 'Onlara her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bugün de 'Babamın Arkadaşı' etkinliğiyle evlatlarımızı evlerinden aldık ve hem onlarla tanıştık hem hasbihal ettik hem de başarılar diledik. Gelecekleri adına üzerimize düşen ne varsa her türlü desteği vereceğimizi ifade ettik.' şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de şehitlerin emaneti çocukları ile zaman geçirmek ve okullarına bırakmış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu da şehit çocukları ile birlikte babalarının arkadaşı olarak güzel bir zaman geçirdiklerini ifade etti. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan da proje ile ilgili bir gün de olsa şehit çocuklarının yanında olduklarını ifade ederek, 'Bu projeye katkı vermek ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı. Çocuklarımızın bugün olduğu gibi diğer zamanlarda da yanlarında bulunmak bizim içinde ayrıca bir mutluluk ve gururdur.’ şeklinde konuştu. Dernek Başkanı olan Yunus Kahraman ise 2019 yılında hayata geçirmiş oldukları projeye salgın nedeni ile ara vermis olduklarını, bu sene itibariyle tekrar başlamış olduklarını bildirerek, proje kapsamında 19 şehit ailesinin 25 çocuğunun evlerinden alınıp okullarına bırakıldığını, önümüzdeki günlerde aynı uygulamanın bağlı ilçelerde de uygulamaya konulacağını ifade etti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya da uygulanan projenin çok yerinde olduğunu belirterek, kurum olarak bu tür faaliyetleri her zaman desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal