Kahramanmaraş’ta depremin üstünden 41 gün geçti: Şehrin son durumu havadan görüntülendi

Kahramanmaraş’ta depremin üstünden 41 gün geçti: Şehrin son durumu havadan görüntülendi Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin üstünden tam 41 gün geçti. Bölgede devam eden enkaz kaldırma çalışmaları havadan görüntülendi.

18.03.2023-12:25 - (Son Güncelleme: 18.03.2023-17:38)

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 7 üstü iki büyük depremin sonrasında hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları hızla devam ediyor.

İnternethaber'de yer alan haber göre, depremlerde Kahramanmaraş merkezde binlerce bina yıkılıp enkaz haline döndü, ya da ağır hasar aldı. İlk 10 günde yapılan arama kurtarma çalışmalarının arından şehir merkezinde çöken binaların enkazları kaldırılma çalışmaları başladı.

Bugün itibarıyla depremin üzerinden 41 gün geçti. Enkaz kaldırma ve ağır hasarlı binaların yıkımları durmaksızın devam ederken şehrin son durumu dron ile havadan görüntülendi.

Gidenler geri dönmeye başladı

Depremin ilk günlerine deprem bölgesinden ayrılan depremzedelerin geri dönmeye başladığını belirten temizlik görevlisi Hakan Demirüzen,

Depremin ilk günlerinde şehirden ayrılanların geri dönmeye başladığını belirten temizlik görevlisi Hakan Demirüzen, “Çevreyi temizliyoruz, şehrimizde yaşanan bu hasarı en iyi şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Bizde elimizden geldiği sürece faydalı olmaya çalışıyoruz.

Havadan görüntülendi

Enkazların çoğu kalktı yavaş yavaş ağır hasarlı binalara başladılar. Allah izin verirse yavaş yavaş şehrimiz düzelmeye başlayacak. Gidenlerde geriye dönmeye başladı. Caddelerde trafik oluşuyor” şeklinde konuştu.

Depremzede vatandaşlar da “Çok şükür yiyecek içecek ve bol bol giysi geldi. Yakacaklarımız da geldi. Çok şükür şuanda bir sorun yok. Enkazlarda kaldırılmaya devam ediliyor. İnşallah yerine evler de yapılacak” şeklinde konuştu.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal