17.02.2021-10:22 (Son Güncelleme:17.02.2021-10:22)


1

Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlerden biri de kafe ve restoran gibi yeme içme mekanlarının bir süreliğine yalnızca paket servisle satış yapmasıydı. Bununla birlikte müşterilerin bu mekanlarda yemek yemesi de kısıtlanmış ve işletmeciler zarara uğramıştı. Son gelen haberlerle devlet tarafından destek ödemleri yapılacağı duyuruldu. Peki Kafe ve restoranlara destek başvurusu nasıl yapılır? Kafe ve restoranlara destek başvurusu şartları neler?



2

Pandemiden dolayı kısıtlama kararından olumsuz olarak etkilenen kafe, restoran gibi yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelere destek ödemesi yapılacak. Ciro kaybı destek programından yararlanabilecek işletmeler, başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecek.



3

KAFE VE RESTORANLAR İÇİN DESTEK BAŞVURUSU ŞARTLARI NEDİR?

KAFE VE RESTORANLAR İÇİN DESTEK BAŞVURUSU ŞARTLARI NEDİR?

17 Şubat Resmi Gazete'de yayımlanan bildiriye göre ciro kaybı destek programına ilişkin başvuru tarihleri Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesinden duyurulacak. 22 Aralık 2020 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile verilen hibe desteğinin yanı sıra ciro kaybı desteğini birlikte hak eden işletmelerin alacakları 3000 TL, bu karar kapsamında ciro desteği tutarından çıkarılacak. Bunun ardından kalan tutar varsa işletmeye verilecek.



4

KİMLERE CİRO KAYBI DESTEĞİ VERİLECEK?

KİMLERE CİRO KAYBI DESTEĞİ VERİLECEK?

Ciro kaybı destek programından 2019 ve öncesinde işine başlayıp devam eden ve 27 Ocak itibarıyla aktif olarak yükümlülüğü bulunan, 2019 yılı içerisinde cirosu 3 milyon TL ve altında olan, aynı yıl içindeki cirosu ile 2020 yılı içindeki cirosunda yüzde 50 düşüş yaşanan yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler, bir defaya mahsus olarak bu hizmetten yararlanabilecek.



5

KAFE VE RESTORAN CİRO KAYBI DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KAFE VE RESTORAN CİRO KAYBI DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Ciro kaybı destek başvuruları için beklenen açıklama Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan geldi. Destek almak isteyen işletme sahipleri 31 Mart saat 23.59'a kadar e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler. Pekcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelere verilecek ciro kaybı destek ödemeleri için başvuru sürecini başlattık. İşletmelerimiz ciro kaybı desteği başvurularını bugünden itibaren 31 Mart saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceklerdir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR