Kadrajımda Ayet Var fotoğraf yarışması başvuruları ne zaman ve şartları nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından fotoğraf yarışması düzenleniyor. Yarışmaya katılım göstermek isteyenler ise "Kadrajımda Ayet Var" konusuyla düzenlenen fotoğraf yarışması için araştırmalara başladı. Fotoğraf yarışmasına katılmak isteyenlerin en çok merak ettiği konular arasında ise başvuruların ne zaman olacağı ve yarışma şartlarının ne olduğu yer alıyor.

08.05.2022-16:02 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-16:02) Kadrajımda Ayet Var fotoğraf yarışması başvuruları ne zaman ve şartları nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen "Kadrajımda Ayet Var" konulu fotoğraf yarışması hakkında birçok detay merak ediliyor. Düzenlenen fotoğraf yarışmasına kimlerin katılabileceği, başvuruların hangi tarihte gerçekleştirileceği ve başvuru şartlarının ne olduğu araştırılıyor. İşte detaylar...

Fotoğraf yarışmasına kimler katılabilir?

Başkanlık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren başkanlığın Kur'an kurslarında eğitim almış ya da hala eğitim almakta olan 15 ila 25 yaş aralığındaki gençler katılabilmektedir.

Yarışma nasıl gerçekleşecek?

Gençlerin çevrelerinde gerçekleşen olaylara, doğada meydana gelen olaylara, canlı ve cansız her şeye Kur'an-ı Kerim'in nazarı ile bakabilmeleri ve dünyayı ayetlerin ışığında görebilmeleri amaçlanmış olup yarışmaya gönderilecek eserlerin, Kur’an-ı Kerim’den bir ayetle ilişkilendirilmesi ve ayetin Türkçe meali, Diyanet İşleri Başkanlığı mealinden alınarak gerçekleştirilecek.


"Kadrajımda Ayet Var" temalı fotoğraf yarışmasın katılım tamamen ücretsiz olup yarışmaya katılım gösterenlerin telefon kameralarıyla ya ad fotoğraf makinalıyla çekmiş oldukları fotoğraflar ile yarışacaktır.

"Kadrajımda Ayet Var" fotoğraf yarışması başvuruları ne zaman?

Yarışmacıların fotoğraf ve telif formunu kurankurslari@diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden 29 Mayıs 2022 Pazar günü saat 23.59'a kadar yollaması gerekmektedir. 29 Mayıs sonrasında gönderilen hiçbir fotoğraf kabul edilmeyecektir.

Yarışma sonucu ne zaman açıklanacak?

Yarışma sonuçları, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait internet sayfasında haziran ayı içerisin açıklanacaktır. Sonuçlar, tüm ödül ve sergileme hakkı kazanan katılımcılar telefon ve mail yoluyla bilgilendirilecektir.

Yarışma ödülleri nelerdir?

"Kadrajımda Ayet Var" adlı fotoğraf yarışmasında birinci olana 6 bin TL, ikinci olana 4 bin TL ve üçüncü olana ise 2 bin TL para ödülü ödül verilecektir. Mansiyon ödülü olarak 1000 TL ve sergileme bedeli olarak da katılımcılara 500 TL verileceği belirlendi.

Katılımcıların yarışma hakkında merak ettikleri tüm detaylar https://www.diyanet.gov.tr web adresine yer almaktadır. Yarışmaya, jüri üyelerinin ve düzenleme kurulunun birinci derece yakınları katılamayacaktır.

Fotoğraf yarışması teknik şartları

1- Fotoğraf yarışmasında Cep telefonu veya Fotoğraf Makinesi (Kompakt veya DSLR) kullanarak çekilmiş eserler yer alacaktır.

2- Katılımcılar, yarışmaya sayısal (dijital) renkli/siyah-beyaz eser ile katılabilir. Birden fazla eserle katılım sağlanması halinde, fotoğrafların içeriği birbirini tekrar etmemeli ve farklı olmalıdır.

3- Yarışmaya katılacak fotoğraflar, jpg/jpeg formatında, 150-300 DPI çözünürlükte, 8-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli dosyaların düşük kenarları en az 2400 piksel ve boyutları 2 MB’den az olmamalı, 4 MB’yi de geçmemelidir. Fotoğrafçı bu konuyu test ederek fotoğrafını göndermelidir.

4- Yarışmaya gönderilecek eserler Kur’an-ı Kerim’den bir ayetle ilişkilendirilecek ve ayetin Türkçesi Diyanet İşleri Başkanlığı mealinden alınacaktır. Ayrıca eserlere gönderenin adı soyadı, sıra numarası ve ayet adı verilecektir.

Örneğin: MuratÖztürk1.emrolunduğun.gibi.dosdoğru.ol

              MuratÖztürk2.rabbin.için.namaz.kıl MuratÖztürk3.her.canlı.ölümü.tadacaktır

5- Başka bir yarışmada daha önce ödül ve sergileme almış eserler ile bu eserlerin kadraj farklılığı içeren görüntüleri yarışmaya katılamaz. Anılan fotoğrafın, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül ve sergileme almış olduğunun ortaya çıkması durumunda, katılımcıya kural ihlali işlemi uygulanır.

6- Kural ihlaline sebebiyet veren eserlerin izin ve telif hakları ile ilgili sorumluluk, fotoğrafı ileten eser sahibine aittir.

7- Düzenleme Kurulu; ödül ve sergileme almayan eserlerden dilediği kadarını muhtelif zamanlarda sergileyebilir, bu durumda eser sahibine bir defaya mahsus sergileme bedeli ödenir.

8- Fotoğrafların kenarlarında boşluk veya paspartu kullanılmamalıdır. Fotoğraf üzerinde, katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler ile reklam içerikli, sponsora ait olabilecek logo veya herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel içeriğe yer verilmemelidir.

9- Keskinlik, kontrast, satürasyon gibi basit müdahalelerin dışında, tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.

10- Fotoğraflar jüriye tümüyle karartılabilir bir salonda; 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü bir projeksiyon makinesi ile en az 1, en fazla 2.5 m diyagonal uzunlukta bir ekranda veya ultra HD 4K 3840 piksel x 2160 piksel çözünürlüklü 42/55 inç’lik bir LCD monitörde sunulacaktır.

Genel katılım şartlarını okumak için https://bursa.diyanet.gov.tr/yildirim/sayfalar/contentdetail.aspx?MenuCategory=Kurumsal&ContentId=925 adresine gidiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal