Kadir Şeker'in Cezası Belli Oldu mu?

Konya'da kız arkadaşına fiziksel şiddet uygulayan, Özgür Dural'ı engellemek isterken Dural'ı bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker yeniden adalet karşısına çıktı. Kadir Şeker'in cezası belli oldu.

16.09.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-12:23) Kadir Şeker'in Cezası Belli Oldu mu?

Konya'da kız arkadaşı Ayşe D.'yi darbeden Özgür Duran, Kadir Şeker tarafından öldürülmüştü.

Sevgilisi Ayşe D.'yi darbeden Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürmesi sebebiyle tutuklanan Kadir Şeker, bugün 3'üncü defa duruşmaya çıktı.

Son 2 tanığın ifade verdiği mahkemede, Cumhuriyet savcısının mütalaa vermesi öngörülüyordu.

Hakkında 9 sene hapis istemiyle Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Kadir Şeker'in bugünkü duruşmasında polis olan 2 tanığın ifade vermesi düşünülüyordu.

KADİR ŞEKER'İN CEZASI BELLİ OLDU MU?

Şeker hakkında, ''haksız tahrik altında kasten öldürme'' suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

DAYAKTAN KURTARDIĞI KADIN: 'KARI KOCA ARASINDA YAŞANABİCEK BİR TARTIŞMAYDI'

Maktül tarafından darbedilen Ayşe D., ilk ifadesinde Özgür Duran'ı sevdiğini belirterek, ''Boğuşma esnasında Özgür yere düştü. Özgür'den kan geliyordu. Ortada bıçaklamayı gerektirecek bir durum yoktu.

Karı-koca arasında yaşanabilecek bir tartışmaydı bizim ki. Olaydan sonra polis eşliğinde hastaneden darp raporu aldım.

Ancak vücudumda herhangi bir darp söz konusu değil. Dayak yemiş olsam, Özgür bana vurmuş olsa, illaki darp izi olurdu.

Kadir Özgür'ün kendisini darbettiğini söylüyor ama Özgür de de darp izleri var. Görünen o ki o da Özgür'e vurmuş. Özgür'ün yüzünde darp izleri vardı. Ortada bıçak çekecek bir durum kesinlikle yoktu. '' açıklamasını gerçekleştirmişti.

Konya'da bugün gerçekleşen mahkemede Özgür Duran'ın kardeşi Niyazi Remzi Duran ise ağabeyi hakkındaki ifadelerin gerçek olmadığını belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunun altını çizdi. 

Niyazi Remzi Duran şu ifadeleri kullandı:

''Ağabeyim uyuşturucu satıcısı değildi. Sosyal medya paylaşımlarından da uyuşturucuya karşı olduğu anlaşılacaktır. Ağabeyime çok haksızlık yapıldı. Bizler de mağdur olduk. Sanıktan şikayetçiyim, adalete güveniyorum.''

BİR BIÇAKLAMA VAKASI DAHA OLABİLİR...
Diğer taraftan Duran ailesinin avukatı, adli tıp raporunda Şeker'in sırtında 3 santimetrelik kesik yarasından yola çıkarak daha evvel benzeri bir olaya karışmış olabileceğini dile getirdi.

Avukatın söz konusu ifadesinin ardından açıklama gerçekleştiren Kadir Şeker, ''Daha önce böyle bir olaya karışmadım.'' diye konuştu..

''KADİR ŞEKER KAHRAMAN DEĞİLDİR''

Kadir Şekerci tarafından öldürülen Özgün Duran'ın babası Cengiz Duran'ın avukatı ise şu ifadeleri kullandı:

''Şu anda kamuoyunda öyle bir algı oluştu ki sanki biz mağdur tarafı değil, sanık tarafıyız. Bu dosya kadına şiddetle bütünleştirilmiş bir dosya oldu. Söz konusu olayda şiddet yoktur. Kadir Şeker'den bir kahraman yaratılmaya çalışılmaktadır. Kadir Şeker bir canidir demiyoruz. Bu tartışılır. Ancak Kadir Şeker bir kahraman değildir.

Olayda elinde bıçağı olmasaydı olaylar bu hale gelmeyecekti. Buradan çıkacak karar ülke gündemine oturacak. Kadir Şeker lehine bir karar bireysel silahlanma ve sokak adaletini de meşrulaştıracaktır.''

DURUŞMANIN SONUCU

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması ve esasa ilişkin savunmaların hazırlanması için Şeker'in tutukluluk halinin sürmesi istenerek bir sonraki mahkeme tarihi 14 Ekim'e çekildi.

CİNAYETİN DETAYLARI

Olay yerinden yansıyan bilgiye göre, Kadir Şeker, 5 Şubat günü Konya'nın Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'nde, parkta sevgisi Ayşe D.'yi darbetme girişiminde bulunan Özgür Duran'ı engellemek istemişti.

Olay anında Özgür Duran'ı bir süre kovalayan ve darbeden Kadir Şeker, boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yere savrulmuştu.

Bunun üzerine Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Duran, burada can vermişti.

Cinayet hakkında soruşturma başlatan polis, kan izlerini izleyerek, Kadir Şeker'i teyzesinin evinde yakalamıştı.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Hakkında başlatılan soruşturma sonucunda ''kasten adam öldürme'' suçundan iddianame düzenlenmişti. Söz konusu iddianamede, yargılamanın ömür boyu hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması istenmişti.

Bununla birlikte 'yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları' dahilinde 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

İddianame 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesince onaylanırken, ilk duruşma 28 Nisan günü gerçekleşmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal