Kadir Şeker tahliye edilecek mi?

Konya'da Ayşe Dırla' ya şiddet uygulayan sevgilisi Özgür Duran'a engel olmak isteyen Kadir Şeker çıkan arbedede Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Tutuklanan Kadir Şeker için tahliye olması istenildi. Kadir Şeker davasında Yargıtay kararı bozarak Konya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesine dosyayı tekrardan gönderdi. Peki Kadir Şeker tahliye edilecek mi? İşte ayrıntılar.

15.06.2022-15:50 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-15:50) Kadir Şeker tahliye edilecek mi?

Geçtiğimiz yıl Konya'da yaşanan bir olayda Özgür Duran isimli şahıs sevgilisi Ayşe Dırla'yı Selçuklu Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkında darp ederken, Kadir Şeker isimli genç oradan geçerken darp eden adama engel olmaya çalışırken kalbinden bıçaklayıp Özgür Duran'ı ölmesine neden oldu. Olay sonrasında Kadir Şeker gözaltına alınarak tutuklandı. Kadir Şeker hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verildi. Suç 'haksız tahrik' sebebi ile ceza 15 yıldan daha sonra iyi halden 12,5 yıla kadar indirildi.

Kadir Şeker'in 12,5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozularak dava Konya'ya gönderildi. Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi, davayı gözden geçireceğini, serbest bırakılıp bırakılmayacağına karar vereceğini ve mahkeme tarihi belirleyeceğini söyledi.

Cumhuriyet savcılığı; 'haksız tahrik' indirimin en üst sınırdan uygulanması için itirazlarda bulundu. Kadir Şeker'in avukatı müvekkilinin kendini savunduğunu belirtti.  Avukatlar itiraz dilekçelerinde; Kadir Şeker'in şiddete maruz kalan kadına yardım ederken olayların gerçekleştiği ve meşru müdafaa sınırları içerisinde olduğunu belirtirken, mahkeme tarafından meşru müdafaa kabul edilmezse bile meşru müdafaa sınırlarının aşılması maddesi gereğince Kadir Şeker'in beraat etmesini talep ettiler.

kadir şeker

Yargıtay kararı bozdu

Kadir Şeker'e verilen cezanın ağır bulan Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi, kararın bozulmasını talep etti. Dosyada tahrik hükümlerin en yüksek sınırlarda uygulanması için Konya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesine geri gönderildi. Mahkeme, Kadir Şeker'in tahliye olup olmayacağına karar verilip, mahkeme tarihi de açıklanacağını bildirdi.

Kadir Şeker davasında 2 ihtimal gözüküyor

Kadir Şeker'in avukatı Mustafa Aladağ, davada iki ihtimalin olacağını açıkladı. Bir kadının şiddet görmesini engellemek amacıyla Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldüren Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

Yargıtay, cezayı fazla bularak 'haksız tahrik' indirimin en üst düzeyde uygulanması talebinde bulundu. Diğer bir ihtimal ise 12 yıl ceza verildiğinde iyi hal indirimde cezası 10 yıla kadar düşürülebilir. Bu haberi duyan ailesi ve sevenleri Kadir'in biran önce tahliye olmasını sevinçle bekliyor.

Mahkeme, Şeker'in 2.5 yıl tutuklu kaldığını göz önüne getirdiğinde duruşmaya çıkmadan ya da duruşma gününde tahliye edebilir. Kadir'in hükümle birlikte tahliye olma ihtimali daha güçlü gözükmektedir.

Mahkeme, Yargıtay'ın talebini uyacağı düşüncesindeyiz. Bir başka ihtimal düşünüldüğünde ise hükümle beraber tutukluluk devam edebilir. Bunu istemesek de göz önünde bulunmak zorundayız. 

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal