Kadir gecesi olduğunu nasıl anlarız, ne gibi değişiklikler olur?

On bir ayın sultanı Ramazan ayına elveda dememize az bir zaman kala Kadir Gecesinin hangi gün idrak edileceği merak edilmektedir. 'Ramazan ayının son 10 günü Kadir Gecesini arayınız' hadisi şerif ile bu yıl hangi güne denk gelmektedir? İşte detaylar.

25.04.2022-14:24 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-14:24) Kadir gecesi olduğunu nasıl anlarız, ne gibi değişiklikler olur?

Ramazan ayının bitmesine az bir zaman kala Kadir Gecesinin hangi gün olduğu merak edilmektedir. 'Ramazan ayının son 10 gününde Kadir Gecesini arayınız' hadisi şerif ile bu yıl Kadir Gecesi 27 Nisan Çarşamba gününde idrak edilecektir.

2022 Kadir Gecesi ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre 2022 yılı Kadir Gecesi 27 Nisan Çarşamba günü idrak edilecektir.

Kadir Gecesi olduğunu nasıl anlarız?

Ramazan ayında olduğu bilinen Kadir Gecesinin kesin bir tarihi yoktur. 'Ramazan ayının son 10 günü Kadir Gecesini arayınız' hadisi ile belirtilmiştir. Diğer yandan Kadir Gecesini, tek sayılı günlerde arandığını da söyleyebiliriz. 2022 yılına dair Nisan ayının 21,23,25,27,29'una dikkat etmemiz gerekmektedir.

kadir gecesi

Kadir Gecesinin özellikleri

Kadir, güç, yücelik, hüküm gibi anlamlara gelmektedir. Müslümanların kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece ''leyletü'l kadr' olarak anılmaktadır. Kur'an-ı Kerim 97. Kadir süresi bu gecenin faziletini anlatmaktadır. Kadir süresinde Allah-u Teala şöyle buyurmuştur:

'Şüphesiz biz o Kur'an-ı Kadir gecesinde indirdik, Kadir Gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin, Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.' 'Kadir süresi 1-5)

*Bazı alimler Kadir Gecesinde köpeklerin sesinin duyulmadığını söylemektedir.

*Denizlerin suyu biran tatlılaşır.

*Kadir Gecesi, açık sakin olur. Hava ne sıcak ne soğuk olur. Yağmur, rüzgar, bulut olmaz.

*Ertesi sabah güneş kızıl olur. Yükselinceye kadar sanki büyük bir tabak gibidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal