Kadınlarda Yaşlılık Belirtileri

Yaşın ilerlemesiyle ciltte meydana gelen yaşlanma belirtilerinin neler olduğunu biliyor musunuz? Sizin için yaşlanma belirtileri bir araya getirdik. Peki, yaşlanma belirtileri nelerdir? İşte kadınlar yaşlanma belirtileri…

14.02.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-16:02) Kadınlarda Yaşlılık Belirtileri

Cilt, vücudun en geniş organıdır ve hem dıştan hem de içten yaşlanır. Dış etkenlerden de etkilenen cilt çevresel faktörlerin etkisiyle derinin yaşlanmasını etkileyebilir. Cilt yaşlanırken bazı belirtiler gösterir. Bu belirtileri sizin için bir araya getirdik. İşte kadınlarda yaşlılık belirtileri...

KIRIŞIKLIKLAR

Ciltteki kollajen lifler, hyaluronik asit ve mukopolisakkaritler zamanla azalır. Bu nedenle elastik liflerde yapısal olarak bozulmalar meydana gelir. Bu da yüz hareketleri de çizgi ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

KAHVERENGİ LEKELER

Kırışıklıklardan sonra, cilt üzerinde oluşan lekeler muhtemelen cilt yaşlanmasının en belirgin işaretidir. Kahverengi lekeler, melanin pigmentinin cilt üzerinde birikmesi sonucu oluşur. Bu lekelerin en büyük nedeni ise aşırı güneş ışınlarına maruz kalmaktır.

KURUYAN CİLT

Yaşın ilerlemesiyle ciltte nem kaybı oluşmaya başlar. Bu nedenle cildin elastikiyeti ve tüm canlılığı kaybolarak parlaklığı azalır. Derinin alt tabakalarında bulunan kollajen ve elastin miktarının azalması da deride gevşeme, sarkma, ince ve derin kırışıklıkların oluşmasına neden olur.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal