Kadınlar neye aşık olur? Kadınların eş seçerken dikkate aldığı özellikler

Bir çok kadın eş seçme konusunda oldukça seçici davranmaktadır. Peki Kadınlar neye aşık olur? İşte kadınların eş seçerken dikkate aldığı özellikler...

24.06.2022-10:57 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-10:57) Kadınlar neye aşık olur? Kadınların eş seçerken dikkate aldığı özellikler

İnsanlar hayatlarının aşkını bulma konusunda bazen seçici davranmaktadır. Kadınlarda bu durum nispeten daha fazladır. Bir çok kadın eş seçme konusunda oldukça seçici davranmaktadır. Erkekler ise kadınların eş seçerken dikkate aldığı özellikleri öğrenmek için arama motorlarında araştırmalarına devam ediyor.

Kadınlar neye aşık olur?

Kadınların kalbini kazanmanızı sağlayacak pek çok kriter vardır. İşte o kriterlerden bazıları:

Kadınlar neye aşık olur

1- Para olmazsa olmaz

Kadınların büyük bir kısmı paraya önem verirler. Parayı önemsemeyen kadınların istediği şey aslında tam olarak paradır. Bu nedenle yaşı oldukça ilerlemiş olan erkeklerin yanında oldukça güzel olan kadınlar görürüz. Kimilerine göre kadınların parayı tercih etmesinde hayal ettikleri hayatı daha kolay şekilde gerçekleştirme isteği yatar.

2-Dış görünüş sizi öne geçirir

Kadınların önem vermediklerini söylediği fakat en az para kadar önemli olan bir başka kriter ise dış görünüştür. Dış görünüşe önem veren kadınların asıl amacı cinsel çekimdir. Kadınlar geniş omuzlu, güzel gülen ve yakışıklı bir erkekle birlikte olmak, hatta evlenmek isteyebilir.

3-İmkansız olanı severler

Bazı kadınlar için bir erkeğin evli olması veya sevgilisinin bulunması hiç önemli değildir. Yeter ki bu kişi kadınların hedefinde olan birisi olsun. Evlilik veya sevgililik gibi engeller kadınlar için basit engellerdir. Aşkı bir oyun, bir entrika aracı olarak gören kadınların bu davranışları ahlaki açıdan tartışılabilir. Fakat söz konusu kadınlar için aşk ve cinsellik daha ön plandadır.

4-Özgüven sahibi erkekler kalpleri kazanır

Kendi sözünün dinlenmesini sağlayan ve lider özelliğe sahip olan erkekler her kadının hedefi olabilir. Alfa erkeği olarak tanımlanan bu erkeklerin elde edilmesi bazı kadınlar için bir amaçtır adeta. Çünkü bu tür erkekler onlara göre çok fazla bulunmamaktadır.

5-Eğlenme ayrı evlenme ayrı

Kadınların bazıları sadece evlenmek için aşk hayatı yaşamak isterken bazıları ise bir ömür boyu beraber olacağı kişiyi aramak ister. Eğlence için erkek arayışında olan kadınlarda kriterler genel olarak maddi şeylerdir. Para, dış görünüş gibi kriterler bunlara örnektir. Evlenme amacında olan kadınlar ise daha çok güven ve sadakat tarzında şeyler ararlar.

6-Aşk bazen kurtarılmaktır

Aşk bulmak isteyen bazı kadınların amacı bazen sadece kurtarılmaktır. Bu tür kadınlar kriter bakımından çok seçici değildir. Sadece evde bekar olarak kalmamak ve birisinin kendisini bu hayattan çekip çıkarmasını beklerler. Masallarda olduğu gibi bir prens bu tür kadınların beklediği kişidir. Bu tür kadınlar aşk hayatlarını daha dolu dolu yaşarlar.

7-İlk görüşte aşk

Bir çok kişiye göre var olmayan ilk görüşte aşk da kadınların beklentileri arasındadır. Romantik duyguları daha ön planda olan bu tür kadınlarda sürekli aşık olduklarını zannetme durumu söz konusudur. Fakat bu tür kadınlar aşkın kendisine aşıktır.

8-Erkek olsa yeter

Seçici olmayan kadınlar da her ne kadar günümüzde az olsa da var olan kadınlar arasındadır. Bu tür kadınların beklentileri daha doğrusu kriterleri ağırlıklı olarak ekonomiktir. Yani hayatlarını maddi açıdan sıkıntısız geçirmek isteyen kadınların kafa yapısı genellikle bu türdedir. Halk arasında ‘’Nefes alsın yeter’’ sözü bu tür kadınlar için kullanılabilir.

9-Marka takıntısı

Kadınların bazıları seçecekleri erkeğin ailesinin güçlü bir ekonomiye sahip olmasını ister. Bunun dışında saygı duyulan bir soy ağacına sahip olması da bu tür kadınların kriterleri arasındadır. Bu tip kadınlar erkeği parası için seven kadınlardır. Yani bu tür kadınlar erkekleri sevmezler.

10-Yaralanmış olanlar

Yorucu ve kötü bir ilişkiden çıkan kadınlar sonra karşılarına çıkan ilk erkeğe kriter aramaksızın adım atabilirler. Bunun nedeni tam olarak bilinmese de kadınların bazılarında bulunan kadercilik anlayışı bu tür kadınlar için de kullanılabilir. Yani o erkeğin doğru anda doğru yerde olması bu tür kadınların tek kriteri olabilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal