Kadınlar bayram namazı ile sorumlu mudur? Kadınların Bayram namazı kılması caiz mi, günah mıdır? Diyanet fetvası

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kadınların bayram namazı kılıp kılamayacağı büyük merak konusu oldu. Peki Kadınlar bayram namazı ile sorumlu mudur? Kadınların Bayram namazı kılması caiz mi, günah mıdır? İşte konu hakkındaki Diyanet fetvası...

16.04.2022-09:30 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-09:30) Kadınlar bayram namazı ile sorumlu mudur? Kadınların Bayram namazı kılması caiz mi, günah mıdır? Diyanet fetvası

İki yıldır evlerde kutlanan Ramazan Bayramı 2022 yılında nihayet eskisi gibi kutlanabilecek. Milyonlarca insan sevdikleriyle bayramlaşacak, mutlu ve huzur dolu anlar yaşayacaklar. Bayramların en önemli ibadetlerinden birisi olan bayram namazı konusunda ise insanların kafasında pek çok soru işareti bulunuyor. Özellikle kadınlar bayram namazı kılıp kılmayacaklarını oldukça merak ediyor. Bu konu hakkındaki Diyanet fetvası arama motorları üzerinden araştırılıyor.

Kadınlar bayram namazı kılabilir mi

Kadınlar bayram namazı ile sorumlu mudur?

Diyanet’in ‘’Kadınlar bayram namazı ile sorumlu mudur?’’ sorusuyla ilgili bir fetvası bulunuyor. Diyanet’in yayınladığı fetvaya göre kadınlar, cuma ve bayram namazlarını kılmak zorunda değildir. Fakat Hz. Muhammed, kadınların mümkün olduğunca bu ibadeti kaçırmamalarını istemiş ve kadınları bayram namazlarına katılmaya teşvik etmiştir.

2022 Ramazan Bayramı ne zaman?

2022 yılının Ramazan Bayramı 2 Nisan Pazartesi ile 4 Nisan Çarşamba günleri arasında kutlanacak. Koronavirüs salgınının da günlük 5 bin vaka sınırının altına düşmesiyle birlikte bu bayramda herhangi bir kısıtlama kararı alınması beklenmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal