Yeni Nesil Mozaik Pasta Tarifi!

Her kadının en az bir kez yapmış olduğu mozaik pastayı bir de bu şekilde yapmayı deneyin.

20.02.2018-14:39 - (Son Güncelleme: 20.02.2018-14:35) Yeni Nesil Mozaik Pasta Tarifi!

Özellikle kadınlar için tatlısız bir hayat düşünülemez. Zaman zaman tatlı kaçamaklar olmadan yaşayamazlar. İşte sizler için lezzetli ve klasik bir pasta tarifi…

Annelerimizden bize geçen en tatlı tariflerden bir tanesidir mozaik pasta. Mutlaka bir kez hayatınızda yapmışsınızdır, ama hala yapmayanlar varsa bu tarifi mutlaka denemeli.

İşte mozaik pasta için gerekli malzemeler ve püf noktaları…

MALZEMELER

300 gram petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı/margarin
1 su bardağı ceviz veya fındık(isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Mozaik pasta için öncelikle bisküvileri parçalıyoruz, parçalarken de fazla ufalamamaya dikkat edin. Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ilave edin. İsteğe göre ceviz yerine fındık da tercih edebilirsiniz. Daha sonra iyice karıştırın ve karışımı streç folyo arasına boşaltarak elimizle rulo şeklini veriyoruz veya uzun ince kabınız varsa onun içine de yerleştirebilirsiniz daha düzgün bir şekil alacaktır. Servis etmeden önce buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

PÜF NOKTALARI

Bisküvilerin taze olmasına dikkat edin. Bisküvileri çok ufalanmadan orta boyda parçalayın. Bisküviler ve hazırladığımız sosu karıştırırken zorlanmamak için alttan üste doğru karıştırılmalıdır. Hazırlanan baton kalıba yada streç filme dökerek buzlukta dinlendirebilirsiniz. Buzlukta kesilebilecek kıvama gelinceye kadar beklemelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal