İştah Açan Leziz Makaron Tarifi!

Görüntüsü ile iştahları açan rengarenk ve leziz makaronları evde basitçe hazırlayabilirsiniz! İşte gerekli malzemeler...

24.01.2018-10:01 - (Son Güncelleme: 24.01.2018-10:00) İştah Açan Leziz Makaron Tarifi!

Özellikle kadınların severek yediği makaronu sevmeyen var mıdır bilinmez. Bu eşsiz lezzeti her kadın evde kolayca hazırlayabilir. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle iştah açan bu renkli minikleri kesinlikle denemelisiniz. İşte gerekli malzemeler ve püf noktaları...

MALZEMELER

75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
30 gram normal toz şeker
10 gram şekersiz kakao
1 çay kaşığı tuz
100 gr sütlü çikolata
100 gram krema

HAZIRLANIŞI

Öncelikle krema yapımı ile işe başlayın. Sıvı olan kremayı sos tenceresine dökün. Kaynama dercesine gelince içine çikolataları koyun. Çikolatalar eriyip pürüzsüz olana kadar kısık ateşte karıştırın. Kremayı dolaba koyun, çokokrem haline gelecektir. Makaronu yapmak için yumurtaların aklarını bir kabın içine ayırın ve bir fiske kadar tuz ekleyin. Mikserin düşük ayarında, çırpmaya başlayın. Köpüklenme oluşana kadaar şekeri az az 5 seferde ekleyin.

Mikserin devrini yükseltip, beyaz köpük olana kadar çırpın. Eğer renkli şekilde yapmak isterseniz bu zaman zarfında gıda boyası kullanmanız gerekecek. Malzemenin yarısını ayırıp, yarısına da boya ilave edebilirsiniz. Robottan bademleri, kakaoyu ve pudra şekerini geçirin. Yarısını merenge koyun, diğer yarısını da aynı şekilde diğer merenge ekleyin. Alt kısımdan başlayarak, üst kısma doğru yavaş hareketlerle karıştırın. Sıkma torbasının içine makaronu alın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve 3 cm aralık olacak şekilde sıkın. Oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletip kurutun.

Fırını önceden 160 derece ısıtın ve 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğutun ve eşleştirin. Aralarına kremadan( ganaj) sürün ve 1 gün beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal