Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı yemekler arasında en sevilen zeytinyağlı olan zeytinyağlı bakla yemeği tarifini sizler için bir araya getirdik! İşte zeytinyağlı bakla malzemeleri ve püf noktaları!

18.06.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-11:19)

Annenizin eli değmiş gibi evde zeytinyağlı bakla yapmanın püf noktalarını sizler için bir araya getirdik.

ZEYTİNYAĞLI BAKLA TARİFİ  

Malzemeler; 1 kilogram taze bakla, 1 adet büyük boy kuru soğan, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı un, 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı sıcak su, 5 su bardağı su, 1/2 adettaze sıkılmış limon suyu, 1 yemek kaşığı un, 1/2 demet dereotu.

Hazırlanışı; Bol suda yıkadığınız taze baklaların uç kısımlarını ayırın. Varsa kılçıklarını dikkatlice temizleyin. Derin bir karıştırma kabında baklaların kararmaması için; su, taze sıkılmış limon suyu ve unu birleştirin. Uzunluklarına göre iki eşit parçaya ayırdığınız ayıklanmış baklaları, unlu ve limonlu suya atın.
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar şeklinde yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları orta ateşte, hafif bir renk alana dek kavurun.

Limonlu ve unlu suyunu süzdürdükten sonra (durulamadan) doğranmış taze baklaları tencereye alın. Toz şeker, tuz, taze sıkılmış limon suyu, un ve sıcak su eklediğiniz bakla yemeğini, kapağı kapalı tencerede kısık ateşte 35-40 dakika  pişirin. Servis tabaklarına aldıktan sonra incecik kıyılmış dereotunu üzerine serpiştirin.. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal