Chia tohumlu fit kurabiye nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kilo aldırmayan kurabiye tarifi

Düşük kalorili bir kurabiyeye kim hayır diyebilir ki? Sizler için yüksek kalori içermeyen, tadı ile damağınızı şenlendirecek harika bir kurabiye tarifini paylaşıyoruz. Chia tohumlu kurabiye ile kalori korkusu olmadan rahatlıkla bu kurabiyeyi tüketebilirsiniz.

14.03.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-09:47)

Kurabiyeler içerisine konulan malzemeler ile yüksek bir kaloriye sahiplerdir. Kaşıklarca koyulan tereyağı ve şeker ile çoğu zaman sağlığı tehdit eden bir silaha dönüşebilirler. Sağlıklı beslenmeyi yaşam mottosu haline getirenler için tam tadında bir kurabiye tarifi derledik. Chia tohumlu kurabiye ile kalori korkusu olmadan, gönül rahatlığıyla damağınızı şenlendirebilirsiniz.

Chia tohumlu fit kurabiye tarifi

Gerekli olan malzemeler:

- 1,5 su bardağı yulaf

- 1 adet büyük boy muz

- 2 yemek kaşığı goji berry 

- 1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi

- 1 yemek kaşığı chia tohumu

- Yarım çay kaşığı kabartma tozu

- Yarım tatlı kaşığı tarçın 

- Yarım çay kaşığı tuz

Fit kurabiye tarifi

Öncelikle yulafı mutfak robotundan geçirin. Burada dikkat etmeniz gereken şey yulafın un haline gelmemesi yulafın parçalı bir biçimde kalmasına dikkat edin. Muzun kabuklarını soyarak bir çatal ya da mutfak robotu ile püre haline getirin. Ardından istediğiniz kıvama ulaşan muzun içerisine fıstık ezmesi ekleyerek güzelce harmanlayın. Karıştırma kabına yulafı, chia tohumunu, kabartma tozunu, tuzu, tarçın ya da kullanacağınız farklı baharat karışımlarını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp içerisine muzlu ve fıstık ezmeli karışımı ekleyerek karıştırın. Son olarak karışıma goji berryi de ekleyin. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar kopararak fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 15 ila 20 dakika arasında pişirin. Pişen kurabiyeleri yaklaşık 10 dakika dinlendirip sonrasında servis edin. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal