Yulaf lif, selenyum, bakır, potasyum, fosfor, kalsiyum, omega 3, omega 6, B vitamini ve E vitaminleri sayesinde oldukça zengin bir karbonhidrat kaynağıdır. Son zamanlarda  popülerleşen yulaflı tarifleri sizler için hazırladık.İşte birbirinden lezzetli tarifler haberimizde...

YULAFLI PUDİNG TARİFİ

Malzemeler

1 paket kakao

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı yulaf

2 yemek kaşığı bal

Yapılışı

Yulaflı şekersiz puding yapımı için ilk olarak 1,5 su bardağı sütü küçük bir tencerede iyice ısıtın.

Sütünüz kaynamaya başladığında içerisine 2 yemek kaşığı balı ilave edin. Eğer pudinginizin daha da tatlı olmasını istiyorsanız bal miktarını arttırabilirsiniz.

Bal eklemiş olduğunuz sütünüz iyice kaynadıktan sonra içerisine kakaoyu ilave edebilirsiniz. Ancak ilave işlemi sırasında bir yandan da karıştırmanız gerekmektedir.

Artık iyice karıştırmış olduğunuz kakaolu süt karışımınıza 1 su bardağı yulafınızı ekleyebilirsiniz.

Yulaflı karışımınız biraz katı hale geldiğinde pudinginiz hazır demektir. Üzerine bir kaç dilim muz ve yulaf serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

YULAFLI KRAKER TARİFİ

Malzemeler

1,5 çay bardağı nohut unu

1 su bardağı yulaf

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı

Öncelik ile yulaf ezmesini mutfak robotu yardımı ile un haline getirin. Ancak bununla uğraşmak istemiyorsanız direkt olarak yulaf unu kullanabilirsiniz.

Daha sonra geniş bir kaba ilk olarak yumurtanın sarısını ekleyin. (Beyazını üst kısmı için ayırın.) Üzerine önce sıvılar sonra katılar olacak şekilde tüm malzemeleri ilave edin.

Karışımı tahta bir kaşık ile iyice karıştırın. Yakalamak istediğiniz kıvamın ele yapışmaması gerekmektedir.

Hamur istenilen kıvama geldiğinde elleriniz ile top haline getirin.

Hamurunuzu orta boyutlarda olacak şekilde merdane yardımı ile açın ve istediğiniz boyutlarda kesin. Tezgaha yapışmaması için yağlı kağıt kullanabilirsiniz.

Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.

Kesmiş olduğunuz hamurları tepsinize alın ve üzerine ayırmış olduğunuz yumurta akını sürün. Dilerseniz üzerine çörek otu da serpiştirebilirsiniz.

Tepsinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin ve 12-15 dk kızarması için bekleyin.

Krakerleriniz hazır. Afiyet olsun!

YABAN MERSİNLİ SICAK YULAF TARİFİ

Malzemeler

2 yemek kaşığı yaban mersini

1,5 çay bardağı süt

2,5 yemek kaşığı yulaf

1 tatlı kaşığı vanilya

Yarım çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı keten tohumu

1 yemek kaşığı Akçaağaç şurubu

 YAPILIŞI

İlk olarak küçük bir tava içerisine süt, vanilya yulaf ve yaban mersininin yarısını ekleyin ve devamlı karıştırarak yulafı pişirin.

Yulafınızın sütü çekmesi gerekmekte. Ancak tamamen kuru olmaması gerekiyor. Bu yüzden gözden kaçırır da fazla emmesine sebep olursanız üzerine biraz süt ekleyebilirsiniz. Böylece macun kıvamına gelecektir.

Pişen yulafınıza yarım çay kaşığı tarçını ilave edin.

Karışımı sunum kasenize boşaltın ve üzerine akçaağaç şurubunu, keten tohumunu ve geride kalan yaban mersinini ekleyin. Sıcak yulafınız hazır. Afiyet olsun!

 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın