Yemek Yedikten Sonra Yapılan Yanlışlar

Yemek yedikten sonra yaptığımız bazı alışkanlıklarımız vardır. Bu alışkanlıkları yıllardır yapıyoruz ancak ne kadar zararlı olduklarını bilmiyoruz.

22.01.2019-12:31 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-12:26) Yemek Yedikten Sonra Yapılan Yanlışlar

Yemek yedikten sonra yaptığımız bazı alışkanlıklarımız vardır. Bu alışkanlıkları yıllardır yapıyoruz ancak ne kadar zararlı olduklarını bilmiyoruz. İşte yemekten sonra yapılan yanlışlar...

Çay İçmek

Daha sofradan kalmadan demlemeye başladığımız ve keyifle içtiğimiz çay aslında sindirim için faydasından çok zararı olan, üstelik besinlerdeki demir emilimini azaltan bir içecek. Mutlaka içecekseniz yemekten birkaç saat sonra içmenizde fayda var.

Meyve Yemek

Yemeğin hemen üzerine yenen meyve de yarardan çok zarar getiriyor. Yemeğin üstüne yenen meyve hem sindirim sıkıntısı yaratarak midenizi yoruyor hem de şeker halinde depolanıp kilo problemleri yaratabiliyor. Meyveyi yemekten bir hayli sonra mideniz boşken ve ara öğün olarak tüketmek en sağlıklısı.

Uyumak

Ayaklarımızı uzattığımız ya da koltukta biraz kaykıldığımız zaman hemen uyumak istiyoruz yemekten sonra. Ama bunu yaparsak sindirim büyük bir problem haline gelebilir ve bu tatlı uykudan mide sıkıntılarıyla uyanabiliriz.

Duş Almak

Duş almanın zararı olur mu demeyin! Nedeni aslında basit: Sindirim yapmak için hareketlenen dolaşım sisteminizle duş alırken ortaya çıkan kan dolaşımını çakıştırmamak!

Spor Yapmak

Egzersiz ne tam boş ne de tam dolu mideyle yapılmalı. Yemek yemek yedikten hemen sonra yapmak sizi rahatsız edeceği gibi çok açken yaparsanız da tehlikeli olabilir. Yemek ve egzersiz arasında 2 saat bırakmak en uygunu olacaktır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal