Yemek Yaparken Yapılan Hatalar

Yemek sadece bir ihtiyaç değil aynı zamanda en zevk alarak yaptığımız şeylerden biri. Ancak yemek yaparken yaptığımız bazı hatalar, yemeklerin tatlarının bozulmasına sebep oluyor.

28.01.2019-14:31 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-14:26) Yemek Yaparken Yapılan Hatalar

Yemek sadece bir ihtiyaç değil aynı zamanda en zevk alarak yaptığımız şeylerden biri. Ancak yemek yaparken yaptığımız bazı hatalar, yemeklerin tatlarının bozulmasına sebep oluyor. İşte o hatalar...

Kızartırken Zeytinyağı Kullanmak

Kızartmalarda zeytinyağı kullanmanız yemeğinizi sağlıklı bir hale getirmez. Kızartmada kullanılan zeytinyağı yanar ve tüm besin değerlerini kaybeder. Aynı zamanda kızartmada kullanılan yiyeceklerinde tadını bozar.

Et Pişmeden Tuz Eklemek

Eti pişirirken tuzunu önceden koyarsanız etiniz pişerken bütün suyunu salan ve sonrasında da kurur. Kuru ve sert bir et elde etmiş olursunuz.

Yumurtayı Fazla Çırpmak

Kekinizin iyi kabarmasını istiyorsanız içine ekleyeceğiniz yumurtaları çok aşırıya kaçmadan çırpmalısınız yoksa kekiniz sönük kalır.

Salata Sosunu Aceleye Getirmek

Salata sosunu salatayı hazırladıktan hemen sonra değil salatayı sofraya getirirken ekleyin. Önceden koyduğunuz sos salatanın içindeki malzemelerin pörsümesine sebep olacaktır.

Sarımsakları Sonra Ekleyin

Yemeğinize hem soğan hem de sarımsak ekleyecekseniz önce soğanları kavurun, sarımsakları sonra ekleyin. Böyle yapmazsanız sarımsaklarınız kavrulurken yanacak ve hem tadını hem de sağlıklı etkisini kaybedecektir.

Sudan Geçirmek

Makarna haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmek makarnanın tadını bozar, yararlı özelliklerini kaybetmesine neden olur. Makarnayı sadece süzün ve yıkamadan kullanın.

Pirinci Fazla Yıkamamak

Pilav yaparken pirinci önceden suda bekletir, sonra bu suyu süzüp pirinci yıkarız. Pirinci ne kadar çok yıkarsanız ve nişastalı suyunu akıtırsanız pişirdiğiniz pilav o kadar lezzetli ve sağlıklı olacaktır.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal