Yemek Tuzlu Olursa Ne Yapılır?

Yemeğin tuzunu fazla kaçırdıysanız telaş yapmayın birbirinden farklı yöntemle yemeğin ziyan olmasını engelleyebilir ve tuzunu ayarlayabilirsiniz.

19.08.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-11:46) Yemek Tuzlu Olursa Ne Yapılır?

Yemeğin tuzlu olması ve tuzunu almak mutfakta önemli bir problemdir. Bu problemi çözmekse tahmin edilenden daha kolaydır.

YEMEĞİN TUZU NASIL AYARLANIR?

Eğer etinizi marine yaparken tuzunu fazla abarttıysanız bunun için ete bir miktar şeker, bal ya da pekmez katabilirsiniz. Ayrıca ilave edeceğiniz bu malzemeler ile yemeğinizin lezzetini oldukça daha lezzetli bir duruma getirebilirsiniz. Eti pişirirken tuzlu olduğunu anladığınızda bunun için çiğ sebzelerden faydalanabilirsiniz.

Çorbalar tuzlu geldiğinde akla gelen ilk şey tuz miktarını düşürmek için çorbaya su katmaktır. Fakat su kattığınız çorbanız kıvamını yok edebilir. Fakat su kattığınız çorba tadını da yok eder. Bu sebeple tuzu fazla olan çorbaya süt eklemeniz lazımdır. Çorbanın çeşidine ve tuz miktarının çokluğuna göre katacağınız süt miktarı farklılaşabilir. Mesela; sebze çorbalarının tadı, katılan süte uygun olacağından bu çorbalara süt kattığınızda çorbanızın hem tuz miktarının düşürdüğünü hem de daha hoş bir lezzeti olduğunu fark edersiniz.

Tencere yemeklerinize çok tuz attıysanız bunu halletmek için yemeğin suyunu değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Kabak yemeğinin tuzunu çok kaçırdınız diyelim. Bunun için yemekte var olan bütün malzemeleri toplayın ve bir kaseye aktarın. Başka bir tencerede ise yeni bir sulu sos yapın. Bu sos kaynarken hiçbir biçimde tuz katmadan kalan malzemeyi tencereye ekleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal