Yaz Tatilinin Bitmesine Sevinmek İçin Beş Neden

Tatili sağ salim atlatabildiyseniz şanslısınız. Pek çok araştırma tatilin kilo almanıza, aptallaşmanıza ve mutsuz olmanıza neden olabileceğine işaret ediyor.

04.09.2018-15:51 - (Son Güncelleme: 04.09.2018-15:12) Yaz Tatilinin Bitmesine Sevinmek İçin Beş Neden

Bonn’da bir yüksek okulun yaptığı araştırmaya göre, tatil aslında insanları hasta ediyor. Baş ağrısı, uyku bozukluğu ve gribal enfeksiyona tatilciler daha yatkın oluyor. Araştırmaya katılanların yüzde 22’si hayatlarında en az bir defa boş zamanın yarattığı esrarengiz rahatsızlıklardan muzdarip olmuş. Açıklaması: Boş zaman bulduğunda bağışıklık sistemi de tatil yapıyor.

Yürütülen bir psikoterapi araştırmasına göre Almanya’da çiftler arasındaki ayrılma oranları yaz tatili sonrası artıyor. Boşanmaların üçte biri tatil sonrası gerçekleşiyor. Sebep: çiftlerin uzun süredir sinirini bozan konular tatilde günışığına çıkıyor. Yaz tatili sonrası boşanma davası açanların çoğu ise kadınlar oluyor.

İntikam hisleri sıcak havada yoğunluğunu artırıyor. Amerikalı araştırmacıların futbolcularla yürüttükleri bir araştırmanın sonucuna göre sıcak havada oyuncular daha acımasız oluyor. Bu duruma Bean-Ball sendromu deniyor. Yaz tatilde sık tartışıyorsanız belki de nedeni sıcak havalardır.

Boş zaman aptallaştırıyor. Erlanger Psikoloji Bölümü tarafından yürütülen bir araştırmaya göre hiçbir şey yapmadan günler geçiren biri IQ’sundan 20 puan kaybedebilir. Bunun aksine aktif tatilciler daha yüksek IQ ile eve dönüyor.

Tabii entelektüel gelişimini tatil döneminde abartanlar da olabilir. Floransa benzeri şehirleri ziyaret eden tatilcilerden bildiğimiz Stendhal sendromuna tatil döneminde çok fazla sayıda yeri ziyaret edenlerde rastlanıyor. Tatilcilerde aşırı duyusal yükleme nedeniyle baş dönmesi, nabız artışı ve panik atak gözleniyor.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal