Vücuttaki Sivilceler İçin Maske Önerisi

Sivilce sorunu çoğu insanı rahatsız eden cilt problemlerindendir. Özellikle vücutta çıkan sivilceler sinir bozucu olur. Peki sırtta çıkan sivilceler nasıl geçer? Cevabı haberimizin detaylarında.

08.01.2019-17:37 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-17:33) Vücuttaki Sivilceler İçin Maske Önerisi

Sivilce sorunu çoğu insanı rahatsız eden cilt problemlerindendir. Özellikle vücutta çıkan sivilceler sinir bozucu olur. İşte sırtta çıkan sivilceler için çözüm önerisi.

Özellikle sırtta çıkan sivilceler birçok hastalığın haberici olabilir. Tıpkı yüzümüzdeki sivilcelerde olduğu gibi; sırtımızdaki sivilcelerde bakterilerin ve cildimizdeki gözeneklerin fazla sebum üretminden kaynaklanır. Peki sırtta çıkan sivilceler nasıl geçer? İşte sırtta çıkan sivilceler için maske önerisi...

Elma sirkesi

Elma sirkesi yüzde ve vücutta çıkan sivilcelerden kurtulmanız için en etkili doğal yöntemlerden biridir. Anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklerinden dolayı sivilce oluşumundan sorumlu iltihabı ve bakteri üremesini engeller. Bunun dışında cildinizin pH düzeyini dengelemeye yardımcı olur.

Nasıl kullanılır?

Bir bardak suya, 1 yemek kaşığı sirke katın. Bunu sırtınızdaki sivilcelere masaj yaparak yedirin. 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Temiz bir bez ile kuruttuktan sonra su bazlı bir nemlendirici sürün. Bu karışımı sivilceleriniz geçene kadar günde 2 veya 3 kez uygulayabilirsiniz.

Limon

Her derde deva olan limon, sivilceler için en etkili yöntemlerden biridir. Limonda bulunan doğal asit sayesinde, vücudunuz ölü hücrelerden arını, gözenekler açılır ve antibakteriyel özelliği sayesinde de sırtta akne üreten bakterileri ciltten uzaklaştırır.

Nasıl kullanılır?

Bir dilim taze limonu, sırtta sivilcelerin olduğu bölgeye sürün. Soğuk su ile durulamadan önce 10 dakika bekleyin. Bunu günde 1-2 kez uygulayın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal