Vücut Pudrası Nedir? Nasıl Kullanılır?

Vücut pudrası nedir? Vücut pudrası nasıl kullanılır ve hangi durumlarda vücut pudrası kullanırız? Vücut pudrası kullanımı ile ilgili sorularınızı cevaplamaya çalıştık.

26.04.2018-11:54 - (Son Güncelleme: 22.04.2021-12:59) Vücut Pudrası Nedir? Nasıl Kullanılır?

Vücut pudrası isminden de anlaşılacağı üzere vücut için yapılmış olan bir kozmetik ürünüdür. Gerekli zamanlarda vücut pudrasından yardım alarak güzelliğimizi destekleyebiliriz. Peki vücut pudrası nasıl kullanılır? Hangi durumlarda vücut pudrası tercih edilmeli? İşte tüm merak edilenler ile birlikte vücut pudrası kullanımı hakkında bilgiler.

VÜCUT PUDRASI NEDİR?

Pudra, genellikle makyaj malzemesi olarak kullanılan, pişik dediğimiz vücut kızarıklarına iyi gelen bir çeşit kozmetik malzemesidir. Eskilerde pirinç unundan elde edilen pudra değişen teknolojiden nasibini almış, başka malzemelerden de yapılmaya başlanmıştır.

VÜCUT PUDRASINI HANGİ DURUMLARDA KULLANIRIZ?

Yüz pudrası: Makyaj yapmadan önce yüzünüze sürdüğünüz pudra makyajın cildinizde daha uzun süre kalmasını sağlar. Yani bir nevi makyaj tutucu görevi görür. Eğer kuru bir cildiniz var ise pudradan uzak durmalısınız. Fondötenden sonra sürdüğünüz pudra ise fondötenin mat görüntüsünden sizi kurtarır. Sizi doğal bir görüntüye kavuşturur.

Saç kesimi: Saçınızı kestirdikten sonra etrafa dağılan özellikle göğüs ve boyun bölgesine yapışan küçük kılları yok edebilmek için kullanırız vücut pudrasını.

Cilt koruma: Eğer tüylerinizi alacaksanız duşa girmeden önce kuru bacaklarınıza uyguladığınızda yumuşak, ipeksi bir doku elde edersiniz ve jileti daha kolay uygularsınız.

Yağlanan saçlar: Yağlı bir saça sahipseniz vücut pudrası sizin kurtarıcınız olabilir. Yağlanmaya başlayan saçınızın dibine saç fırçası yardımıyla sürdüğünüzde pudranın yağı emdiğini göreceksiniz. Bir nevi kuru şampuan görevini görecektir vücut pudrası.

Terleme: Yaz aylarında tüm insanların genel sorunu terlemedir. İşte bu sorundan ve terin o kötü kokusundan kurtulmak istiyorsanız vücut pudrası sizin için biçilmiş kaftandır. Terinizi emerek tüm gün kuru kalmanızı sağlar.

VÜCUT PUDRASI FİYATLARI

Piyasada çeşitli özelliklerde çok sayıda vücut pudrası bulunmaktadır. Vücut pudrası fiyatları ise 20 TL'den başlayıp kalitesine ve vücut pudrası kullanımı özelliklerine göre 500 TL'ye kadar değişmektedir. Avon vücut pudrası ve oriflame vücut pudrası modelleri hem uygun fiyatı hem de kullanım kolaylığı açısından diğer vücut pudralarına nazaran daha fazla öne çıkmaktadır.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal