Vücuduyla Barışık Olmayı Nasıl Öğretirsiniz?

Bazen çevrenizdeki insanlar, arkadaşlarınız hatta çocuklar bedeni konusunda mutsuz ve memnuniyetsiz olurlar. Bu durumda onlara nasıl yardım edeceğinizi anlatıyoruz.

06.10.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 06.10.2019-11:37)

Önce kendiniz içselleştirdikten sonra daha sonra insanlar bu konuda yardım etmek istiyorsanız vücuduyla mutlu ve barışık olma yollarını anlatıyoruz.

VÜCUDUYLA NASIL BARIŞILIR?

 Arkadaşınızdan mutlu değilseniz, çok kilolu olduğunuz düşünüyor ya da vücudunuzun bazı yerlerini beğenmiyorsanız, tatminsizliğinizi emin olun. Mesela arkadaşınızı “Bu, kalçalarımı büyük gösteriyor mu?” gibi cümleler duymamalı. Eğer arkadaşınız vücudundan hoşlanmıyorsa kendi beden algısıyla alakalı profesyonel bir yardım alma zamanı gelmiştir; Unutmayın insanlar sizin ne dediğinize değil ne yaptığınıza odaklanır. Ağzınız başka hareketleriniz başka şeyler söylememelidir.  Örneğin olumlu bir değişim oluşturduğunda gururunuzu ifade etmekten kaçınmayın. Bırakın arkadaşınız sizden spor yaptığınız ya da sağlıklı besin seçimlerinde bulunduğu için mutlu olduğunuzu işitsin. Ona asıl normal olanın kıvrımlı ve pürüzlü bir cilt olduğunu ve herkesin böyle olduğunu açıklayın. Sosyal medyadan uzak tutan aktivitelere yöneltin. Photoshop kanıtlarını sunun. Ancak ona asıl sevginin ve ilginin farklı şeyler olduğunu anlatın. Bu sırada kendinizin de bunu içselleştirmeniz gerektiğini unutmayın. Çünkü inanmadığınız bir şey konusunda ikna edici olamazsınız.

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal