MasterChef Un Helvası Tarifi

MasterChef'te haftanın son takım oyununda iki takım arasında belirleyici olan tarif, un helvası oldu. Sizler için püf noktalarıyla un helvası tarifi derledik. Peki, un helvası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

18.04.2019-13:16 - (Son Güncelleme: 19.09.2021-11:44)

MasterChef'te haftanın son takım oyununda iki takım arasında belirleyici olan tarif, un helvası oldu. Tunahan'ın yaptığı un helvası, 10-1'lik bir skor ile kazanırken ekran başındakiler de un helvasına odaklandı. Sizler için püf noktalarıyla un helvası tarifi derledik. Peki, un helvası nasıl yapılır?

MASTERCHEF UN HELVASI TARİFİ

Malzemeler:

- 170 gram tereyağı

- 1,5 su bardağı un

Şerbeti için:

- 2 su bardağı su

- 1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı: Bir tencerenin içerisinde su ve şeker eriyene dek güzelce karıştırın. Hafif sıcak bir hale gelince ocaktan alın. Tabanı kalın, yanmaz yapışmaz bir tavaya tereyağını ilave edin ardından eritin. Ardından üzerine elenmiş unu azar azar ilave ederek eklediğiniz unu kavurmaya başlayın.

Kavurdukça rengi dönecek ve sıvı halde bir kıvama ulaşacaktır. Kavurma işlemi 10-15 dakika kadar sürmektedir. Bu işlemi mutlaka orta ateşte yapın. İstenilen kıvama gelince şerbetini de verin. Hazırlamış olduğunuz hafif soğuyan şerbeti sıcak helvanıza azar azar vermeye başlayın. Öteki yandan da bir güzelce karıştırın.

Şerbetini içine emdikçe helvanız koyulaşmaya başlayacaktır. Helvanın kıvamı iyice oturunca ve katılaşınca servis aşamasına gelir. Tahta kaşık, dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı yardımı ile sıcak helvanıza şekil verin. Helvanızın kıvamı soğudukça katılaşacaktır. Tam soğumadan şekil vermeniz sizin için daha kolay olur. Şekil vermiş olduğunuz helvaları bir süre dinlendirdikten sonra üzerini ceviz ya da farklı yemişlerle süsleyin. Afiyetler olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal