Diş Macununun Temizlikte Kullanımı

Tuvalet temizliği hijyen açısından oldukça önemlidir. Tuvaletleri temizlemek için kimyasal karışım kullanmak istemezseniz sizin için harika bir önerimiz olacak. Detaylar haberimizde...

01.12.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 29.10.2021-11:23)

Tuvalet temizliği hijyen açısından oldukça önemlidir. Tuvaletleri temizlemek için kimyasal karışım kullanmak istemezseniz sizin için harika bir önerimiz olacak. Diş macunu ile tuvalet temizliğini pratik bir şekilde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Tuvaletinizde hijyen yaratmak için ihtiyacınız olan tek şey bir diş macunu. Diş macunu sayesinde uzun süreli bir temizlik sağlayabilirsiniz. Peki, diş macunu ile tuvalet temizliği nasıl yapılır? 

TUVALETLERİ 1 AY TEMİZ TUTACAK TEMİZLİK FORMÜLÜ

Bu temizlik formülünde ihtiyacınız olan tek şey diş macunu, bir diş macunu tüpünün üstüne, bir iğne veya raptiye ile delikler açın. Eğer deliklerin ufak olmasını diliyorsanız iğne, büyük olmasını dilerseniz raptiye gibi daha kalın bir iğne kullanabilirsiniz. 

Diş macunu tüpünü klozetin su dolu rezervuar tankına koyun ardından da tüpü 1 ay zaman ile rezervuarda bırakın. Bu zaman içinde elbette ki klozeti temizlemeye devam edebilirsiniz fakat bunu oldukça sık yapmanıza gerek kalmaz. Rezervuara eklenen diş macunu tuvaleti dezenfekte etmenin yanı sıra hoş bir nane kokusu da salar.

TUVALET TEMİZLİĞİNDE AMONYAK!

Amonyak güçlü yapısı sayesinde klozette meydana gelen lekelerin giderilmesini sağlar. Amonyak oldukça güçlü bir temizleyicidir birçok kimyasal temizleyicide de aktif bir bileşen olarak yer alan amonyak ile klozetinizdeki kötü görünümlerden kurtulabilirsiniz.

Güçlü bir temizlik maddesi olan amonyak kullanılırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise amonyağın cilt ile temas etmemesini sağlamak. Aksi takdirde zehirlenmelere ve ciddi tahrişlere sebep olabilmektedir. 

Amonyak peroksit karışımı hazırlamak için gerekli malzemeler;

- 100 ml amonyak 

- 100 ml hidrojen peroksit 

Amonyağı şişeye dökmeden önce mutlaka, maske, lastik eldiven ve koruyucu gözlük takın sonrasında yavaşça amonyağa hidrojen peroksit ekleyerek şişeyi dikkatlice çalkalayın. Karışımı kirin üzerine püskürterek 10 ila 15 dakika bu durumda bırakın sonrasında su dökebilirsiniz.

Bu karışımı kullanırken tüm pencereleri açmakta, maske ve eldiven kullanmanızda oldukça fayda var. Amonyak zehirli olabilir bu sebeple evde kullanırken tüm pencereleri açmanız, bir maske ve lastik eldiven takmanız, karışımı uyguladıktan sonra ise uygulanan alandan çıkmanız önerilmektedir. Eğer solunum yolları ile ilgili bir rahatsızlığınız bulunuyorsa bu karışımı uygulamayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal