Turp Sezonu Açıldı! Faydalarına Duyunca Sofradan Eksik Etmeyeceksiniz

Kış sebzelerinden olan turpun sezonu açıldı. Salatalara, yemeklerin yanında hatta sadece tuzlayarak bile onu tüketebilirsiniz. Peki turpun faydaları neler mi gelin birlikte bakalım.

Turp Sezonu Açıldı! Faydalarına Duyunca Sofradan Eksik Etmeyeceksiniz

Tadını bazıları pek sevmese de onu yemek bir çok hastalıktan ve kanserden korunmanıza yardımcı oluyor. İşte turpu evinizden eksik etmemek için nedenler.

TURPUN FAYDALARI

Karaciğeri koruyor 

Turp içeriğindeki antioksidan bileşikler sayesinde kansere karşı koruma sağlıyor. Bununla beraber içerdiği kükürtlü bileşikler safra akışını hızlandırır. Kükürtlü birleşiklerin, karaciğer sağlığını da koruduğu bilinen gerçekler arasındadır.

Şeker hastaları rahatlıkla tüketebilir 

Düşük glisemik indeksli (kan şekerini yavaş yükselten) ve yüksek > posalı olduğu için şeker hastalarının iç rahatlığı ile tüketebileceği bir sebzedir.

Kansere karşı kalkan  

Lif içeriği ve içerdiği glukosinolat birleşikleri sayesinde kalın barsak kanseri başta olmak üzere, kansere karşı korur.

Yaşlanmayı yavaşlatır

C vitamini açısından zengin bir kaynak olmasından dolayı, bağışıklık sisteminin güçlendirir. Ayrıca yaşlanmayı yavaşlatır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR