Türk Kahvesinin Cilde Faydaları

Osmanlı döneminden beri keyifle tüketilen Türk kahvesinin hem sağlığımıza hem de cildimize birçok faydası bulunuyor. Peki Türk kahvesinin cildimize faydaları neler?

04.03.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-12:05) Türk Kahvesinin Cilde Faydaları

Osmanlı döneminden beri keyifle tüketilen Türk kahvesinin hem sağlığımıza hem de cildimize birçok faydası bulunuyor. Peki Türk kahvesinin cildimize faydaları neler? İşte yanıtı...

Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan Türk kahvesi, aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarına karşı da iyi geliyor. Uzmanlar tarafından içilmesi önerilen Türk kahvesinin cildimize de çok sayıda faydası bulunuyor.

Türk kahvesinin cildimize faydaları:

- Türk kahvesinin yalnızca içilmesi değil, telvesi de cilde birçok fayda sağlıyor. Yapılan bir araştırmaya göre kahve cilde uygulandığında, cilt altındaki kan damarlarını daraltarak, şişlik gibi problemlerin giderilmesine yardımcı oluyor. Göz altı şişkinliğini alan aslında kafeindir. Normalde göz altı şişkinliği kremlerinin bir çoğunun içinde kafein bulunur. Siz de direk olarak kahveyi göz altlarına sürerek bu şişkinlikten kısa sürede kurtulabilirsiniz.

- Cildinizin daha sıkı ve genç görünmesini istiyorsanız, kahvenin faydalarından yararlanın. Eğer maske uygulamasından sonra cildinizde kızarıklık, tahriş veya herhangi bir tepkime olursa maskeyi uygulamayı bırakın. Genellikle hassas ciltlere kahve ağır gelebilir.

- Dünyanın en ünlü üniversitelerinden Sao Paulo Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre Türk kahvesi en çok selülitlerin giderilmesinde etkili. Bu araştırma üzerinde 100 kişiye test yapılmış ve normal kahveyi az miktar su ile çamur kıvamına getirip, selülitli olan bölgelere sürülmüş. 100 kişiden 70’inde başarılı sonuçlar alınmış ve civarında selülitlerde kaybolma görülmüş.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal